Την κατάργηση της αργίας για τη 17η Νοεμβρίου θέλει η Σώτη Τριανταφύλλου

Την κατάργηση της αργίας για τη 17η Νοεμβρίου θέλει η Σώτη Τριανταφύλλου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 15:51 Δημιουργία 17/09/19, 15:48

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η άποψη που κατέθεσε η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου για την κατάργηση της σχολικής αργίας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, όπως είπε η ίδια σε συνέντευξη της στο liberal.gr.

Όπως ανέφερε ότι «τα αναλφάβητα μπαχαλάκια δεν έχουν βεβαίως ιδέα τι είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο και, όπως όλοι ξέρουμε, στις επετείους του Πολυτεχνείου στη δεκαετία του 1990, μπούκαραν στη Σχολή Καλών Τεχνών και έκαψαν έργα τέχνης. Απ' όσο ξέρω, ουδείς τιμωρήθηκε».

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε ότι «Ίσως βοηθήσει η κατάργηση της αργίας στις 17 Νοεμβρίου: Η αργία είναι περιττή, η γνώση είναι απαραίτητη - από επισκέψεις σε σχολεία συμπέρανα ότι πολλά παιδιά μπερδεύουν τη 17η Νοεμβρίου 1973 με τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αποτυχία της πασοκικής παιδείας είχε και έχει βαθιά επίδραση στη ζωή των πόλεων· το ξέρω, δεν είναι ορατό αν δεν το σκεφτεί κανείς».

Σύμφωνα με τη Σώτη Τριανταφύλλου, το «μάτι του νόμου πρέπει να φτάσει στα στέκια των αναρχοπατέρων, των επιλεγόμενων αλληλέγγυων και των μικρο- και μεγαλο-εγκληματιών που βρίσκουν καταφύγιο στα Εξάρχεια. Σε καφενέδες, καταλήψεις και σε αλλόκοτα μαγαζάκια που δεν πουλάνε τίποτα συγκεκριμένο. Το πρόβλημα είναι ότι, καθώς οι πόλεις αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς, αντιδρούν όπως το ζωντανό σώμα: η αρρώστια μεταδίδεται, εξελίσσεται σε επιδημία».

Αν σου άρεσε κάνε