Ο Τζέρεμι 'Αιρονς πρόεδρος της επιτροπής της Μπερλινάλε

Ο Τζέρεμι 'Αιρονς πρόεδρος της επιτροπής της Μπερλινάλε

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 09/01/20, 21:37

Ο βραβευμένος με 'Οσκαρ ηθοποιός Τζέρεμι 'Αιρονς θα είναι ο πρόεδρος της επιτροπής του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου που γιορτάζει φέτος τα 70 του χρόνια, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του.

"Οι εμβληματικοί χαρακτήρες που υποδύθηκε ο Τζέρεμι 'Αιρονς και το αναγνωρίσιμο ύφος μεταξύ όλων (...) με συντρόφευσαν σε όλο το κινηματογραφικό μου ταξίδι", δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Κάρλο Σατριάν, ο οποίος συνδιευθύνει με την Μαριέτ Ρίσενμπικ, την πρώτη του Μπερλινάλε.

Ο ηθοποιός, 71 ετών, δηλώνει ότι αισθάνεται "τιμή" και "ευτυχία" που θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου.

Μετά τα πρώτα του βήματα στο θέατρο, ο 'Αιρονς που είναι η προσωποποίηση του κομψού Βρετανού τζέντλεμαν, έγινε γνωστός στον κινηματογράφο με την ταινία "Η ερωμένη του Γάλλου λοχαγού" το 1981.

Εντάχθηκε γρήγορα στην ελίτ των ηθοποιών, καθώς αποδείχθηκε το ίδιο εκπληκτικός τόσο στις μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ όσο και στις ανεξάρτητες παραγωγές. Έγινε διάσημος παγκοσμίως με την ταινία "Οι Διχασμένοι" του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ το 1988.

Το 1991 κατέκτησε το 'Οσκαρ α΄ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "Το Γύρισμα της Τύχης" του Μπάρμπετ Σρέντερ.

Συνεχίζοντας την καριέρα του στην υποκριτική, ο 'Αιρονς προσηλώθηκε τα τελευταία χρόνια στην προστασία του περιβάλλοντος μέχρι που έφθασε να υποστηρίζει τον σκοπό του ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το ντοκιμαντέρ του "Trashed, Ψάχνοντας στα Σκουπίδια" που καταγγέλλει την υπερκατανάλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο 'Αιρονς μετείχε στη Μπερλινάλε το 2013 με την ταινία "Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα". Αυτή την περίοδο παίζει στην τηλεοπτική σειρά του ΗΒΟ "Watchmen".

Αν σου άρεσε κάνε