Πέθανε ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος

Πέθανε ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 20/04/20, 17:19

O ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος πέθανε σε ηλικία 89 ετών. Την είδηση της απώλειας έκανε γνωστή στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Μπάμπης Γιωτόπουλος γεννήθηκε 1931 στην Αθήνα και σε ηλικία 29 ετών, είχε ήδη ξεκινήσει την καριέρα του στον χώρο του θεάτρου, περνώντας στην συνέχεια στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

Τα παιδικά του χρόνια ήταν πολύ δύσκολα καθώς αυτός και η οικογένειά του πέρασαν Κατοχή. Μεγάλωσε στη Λάρισα, ενώ ο πατέρας του πέθανε στα 38 του χρόνια. Στην τηλεόραση τον παρακολουθήσαμε σε επιλεγμένες παραγωγές, μια και ο ίδιος δούλεψε για 25 συνεχή χρόνια στο Εθνικό Θέατρο απ’ όπου αποφοίτησε και συνταξιοδοτήθηκε.

Μεταξύ άλλων, είχε εμφανιστεί στις δημοφιλείς σειρές «Singles», «Είσαι το ταίρι μου», «Παππούδες εν δράσει», «Το δις εξαμαρτείν» και «Το μινόρε της Αυγής». Είχε παίξει σε κινηματογραφικές ταινίες όπως οι: «Έτερος Εγώ», «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου», «Ο βασιλιάς», «Το κλάμα βγήκε απ' τον Παράδεισο» και «Τρεις εποχές».

Τις δεκαετίες του 70 και του 80 είχε παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, μεταξύ των οποίων «Η γειτονιά του Τσέχωφ», «Η πινακοθήκη των ηλιθίων», «Υπηρέτης δυο αφεντάδων», «Φον Δημητράκης» και «Χάρβεϊ». Τελευταία του εμφάνιση στη σκηνή, ήταν στην παράσταση «Κατάδικός μου» της Ελένης Ράντου στο θέατρο Διάνα, τις σεζόν 2011-2014.

«Μου αρέσει πολύ το θέατρο, δεν μετάνιωσα για τις επιλογές μου», δήλωνε σε παλιότερη συνέντευξή του. «Και μόνο το να βλέπεις να παίζουν τόσο σπουδαίοι ηθοποιοί στο Εθνικό είναι μεγάλο σχολείο [...] Δεν έχω απωθημένα στο πεδίο συνεργασιών γιατί έπαιξα δίπλα σε θηρία. Θα ήθελα όμως να παίξω τον ''Κατά φαντασίαν ασθενή'' του Μολιέρου. Παρ' όλο που έχω παίξει το έργο σε δεύτερο ρόλο, θα ήθελα τον πρωταγωνιστικό».

Αν σου άρεσε κάνε