Οι κανόνες λειτουργίας των θερινών κινηματογράφων από τη Δευτέρα

Οι κανόνες λειτουργίας των θερινών κινηματογράφων από τη Δευτέρα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 21:24 Δημιουργία 29/05/20, 21:12

Με πληρότητα, που δε θα ξεπερνάει το 75% των συνολικών θέσεων και με κενά ανάμεσα στους θεατές, αναμένεται να ανοίξουν από 1 Ιουνίου οι θερινοί κινηματογράφοι σε ολόκληρη την χώρα.

Πιο αναλυτικά, οι οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας που εστάλησαν σήμερα στους ιδιοκτήτες των θερινών σινεμά, επικαιροποιήθηκαν μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε την Τετάρτη η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη με εκπροσώπους των ιδιοκτητών θερινών κινηματογράφων προκειμένου να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις που θα διασφαλίζουν την υγεία θεατών και εργαζόμενων χωρίς, ωστόσο, να τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων οι οποίες, ούτως ή άλλως, έχουν υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες, τα κυλικεία των κινηματογράφων θα λειτουργούν κανονικά για τους πελάτες πριν, μετά αλλά και κατά την διάρκεια της προβολής έτσι ώστε να μην σημειώνεται συνωστισμός σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, ενώ αρχικά είχε προταθεί τα κυλικεία να παραμείνουν κλειστά.

Παράλληλα, σημειώνεται πως ενώ η αρχική οδηγία έκανε λόγο για πληρότητα της τάξης του 40%, τελικά αυτή αναθεωρήθηκε και θα φτάνει μέχρι και το 75% της συνολικής χωρητικότητας των κινηματογράφων, ενώ προβλέπεται η ύπαρξη κενού χώρου ανά δύο θεατές

Όσον αφορά στους θεατές, αυτοί συστήνεται να φορούν μη ιατρική μάσκα και να χρησιμοποιούν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα. Κατά την είσοδο και την έξοδό τους θα πρέπει να τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις τουλάχιστον 1, 5 μέτρου ενώ παράλληλα προτείνεται η σταδιακή είσοδος με έξοδος υπό τον συντονισμό αρμόδιων ταξιθετών.

Σχετικά με την χρήση εισιτηρίου συστήνεται η εκτεταμένη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή η προαγορά, ο ανέπαφος έλεγχος με scanner, η τοποθέτηση ειδικών χωρισμάτων σε ταμεία και γκισέ αλλά και οι ανέπαφες συναλλαγές.

Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας οι χώροι των θερινών κινηματογράφων θα πρέπει να απολυμαίνονται σε διάλυμα χλωρίνης πριν και μετά από κάθε προβολή όπως επίσης τα τραπέζια, οι καρέκλες και οι επιφάνειες που αγγίζονται συχνά όπως πόμολα, διακόπτες κ.α.

Όλοι οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με το κοινό καλούνται να χρησιμοποιούν μάσκα και γάντια, να απολυμαίνουν συχνά τον εξοπλισμό τους.

Τέλος, σημειώνεται πως οι παραπάνω οδηγίες ισχύουν και για τα θέατρα σκιών που λειτουργούν σε ανοιχτούς χώρους. με την προϋπόθεση να βρίσκονται πίσω από τη σκηνή μόνον δύο άτομα τα οποία θα έχουν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ανάμεσά τους

Αν σου άρεσε κάνε