Πέθανε ο Αμερικανός ηθοποιός Καρλ Ράινερ

Πέθανε ο Αμερικανός ηθοποιός Καρλ Ράινερ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 30/06/20, 20:48

Πέθανε, σε ηλικία 98 ετών, ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Καρλ Ράινερ, ο οποίος έγινε γνωστός από την συμμετοχή του σε πολλές επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες μεταξύ των οποίων και «Η συμμορία των 11».

Ξεκίνησε την καριέρα του από την τηλεόραση, όπου εργάστηκε για ολόκληρη σχεδόν την δεκαετία του '50 γράφοντας και παίζοντας σε κωμικά σόου. Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '60 δημιούργησε ένα κωμικό ντουέτο μαζί με τον Μελ Μπρουκς και έστρεψε το ενδιαφέρον του στο θέατρο στον κινηματογράφο συμμετέχοντας σε αρκετά θεατρικά μιούζικαλ αλλά και στις ταινίες Ιt's a Mad, Mad, Mad, Mad World (1963) και The Russians Are Coming, the Russians Are Coming (1966).

Στην επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Η συμμορία των 11» (2011) υποδυόταν τον Σολ Μπλουμ, υποδυόταν έναν πλούσιο επιχειρηματία ο οποίος διέμενε στο πολυτελές ξενοδοχείο του Καζίνου όπου διαδραματιζόταν η πλοκή.

Διέγραψε, παράλληλα, μία επιτυχημένη πορεία ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης βάζοντας την σκηνοθετική του υπογραφή σε κάποιες από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες του Στιβ Μάρτιν.

Το ταλέντο και η δουλειά του επιβραβεύτηκαν με πολλές διακρίσεις μεταξύ των οποίων και εννέα Βραβεία Emmy.

Αν σου άρεσε κάνε