Μ. Θεοδωράκης - Λ. Μενδώνη: Συζήτηση για το αφιέρωμα προς τιμήν του

Μ. Θεοδωράκης - Λ. Μενδώνη: Συζήτηση για το αφιέρωμα προς τιμήν του

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 15:26 Δημιουργία 14/09/20, 15:07

Συνάντηση σχετικά με το περιεχόμενο αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής της έκθεσης - αφιερώματος που αναμένεται να διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου με τον τίτλο «Ο Γαλαξίας του Μίκη Θεοδωράκη», είχε με τον ίδιο η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Η κ. Μενδώνη επισκέφθηκε το συνθέτη στην οικία του στου Φιλοπάππου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέσα και τον ενημέρωσε σχετικά με το αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει σπάνιες χειρόγραφες παρτιτούρες του ιδίου, κείμενα και αποκόμματα τύπου, προγράμματα συναυλιών του, οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφίες, μετάλλια, βιβλία, αλλά και προσωπικά του αντικείμενα.
Το απαραίτητο υλικό για το αφιέρωμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με 120,000 ευρώ, συνέλεξε ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής από το πλούσιο αρχείο του Μίκη Θεοδωράκη το οποίο φυλάσσεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Την έκθεση - αφιέρωμα, θα πλαισιώσει συναυλία με προσωπικές επιλογές του Μ. Θεοδωράκη μεταξύ των οποίων και κομμάτια που συνέθεσε κατά την εξορία του στην Ικαρία, όπως το "Καράβι".

Όπως ανέφερε η κ. Μενδώνη, η συναυλία θα μεταδοθεί και διαδικτυακά, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τον κ. Θεοδωράκη καθώς εν μέσω πανδημίας, θα επιτρέψει στον ίδιο αλλά και τους θαυμαστές του έργου του, να το παρακολουθήσουν από την ασφάλεια του σπιτιού τους,

Αν σου άρεσε κάνε