Ψηφιακή ξενάγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ψηφιακή ξενάγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 15:01 Δημιουργία 22/09/20, 14:52

Στο πνεύμα της εποχής φαίνεται να μπαίνει και το μουσείο Κυκλαδικής τέχνης καθώς πρόκειται να εγκαινιάσει τις ψηφιακές ξεναγήσεις των μόνιμων εκθέσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του μουσείου, το μόνο που θα χρειάζεται για την ψηφιακή περιήγηση στις εκθέσεις, θα είναι η σάρωση του QR κωδικού που θα βρίσκεται στην είσοδο και έξω από τις εκθέσεις, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή. Στη συνέχεια, θα μπορούν να περιηγηθούν ψηφιακά και με ασφάλεια στις συλλογές, να μάθουν περισσότερα για τα εκθέματα και να διαβάσουν την ιστορία τους.

Οι ψηφιακές ξεναγήσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα είναι διαθέσιμες σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, ενώ παράλληλα, εγκαινιάζονται και δύο νέες θεματικές ξεναγήσεις στο Μουσείο. Η πρώτη, με τίτλο «Κρασί: Το δώρο του θεού Διονύσου», έχει ως βασικό θέμα το κρασί και τη θέση του στις αρχαίες ελληνικές κοινωνίες, ενώ η δεύτερη, «Το αίνιγμα της Κέρου: μύθος ή πραγματικότητα», παρουσιάζει ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα του Αιγαίου και τη σημασία του κατά την 3η χιλιετία π.Χ.

Αν σου άρεσε κάνε