ElaiΩnas Festival: Μέσω διαδικτύου από την Περιφέρεια Αττικής οι φετινές εκδηλώσεις

ElaiΩnas Festival: Μέσω διαδικτύου από την Περιφέρεια Αττικής οι φετινές εκδηλώσεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 14:38 Δημιουργία 29/09/20, 14:21

Διαδικτυακά πρόκειται να λάβει χώρα φέτος το Ελαιώνας festival που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της περιφέρειας Αττικής και θα μεταδίδεται στις 3, 4 και 5 Οκτωβρίου ζωντανά μέσω live streaming, από το κανάλι της περιφέρειας στο YouTube, κάθε βράδυ στις 20:30.

Σχετικά με το φεστιβάλ:

Το ElaiΩnas Festival, είναι µία πλατφόρµα διάδρασης τεχνών και επιστηµών µε χαρακτήρα επιµορφωτικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό που προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό κάθε χρόνο από την άνοιξη του 2015 τη δυνατότητα να παρακολουθεί θεατρικές και µουσικές παραστάσεις σηµαντικών καλλιτεχνών εντελώς δωρεάν, παράλληλες επιµορφωτικές δράσεις και οµιλίες σπουδαίων εισηγητών, ακαδηµαϊκών, συγγραφέων και καλλιτεχνών, αλλά και εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφία και video art.

Το ElaiΩnas Festival δίνει την ευκαιρία σε νέους ή και καθιερωµένους καλλιτέχνες να πειραµατιστούν δηµιουργώντας πρωτότυπες παραγωγές πάνω σε θεµατικές τις οποίες δεν θα επέλεγαν εύκολα, καθότι δεν έχουν αυστηρά εµπορικό χαρακτήρα, αλλά στοχεύουν και στην παράλληλη καλλιτεχνική και πνευµατική προσφορά στο Αθηναϊκό, και όχι µόνο, κοινό. Οι πρωτότυπες καλλιτεχνικές παραγωγές του φεστιβάλ εµπνέονται από τις εκάστοτε θεµατικές του φεστιβάλ και παρουσιάζονται µε ελεύθερη είσοδο.

Με κεντρικό άξονα την ελληνική γλώσσα και ποίηση, την ιστορία και την εξέλιξη της ελληνικής λογοτεχνίας µέσα στους αιώνες, στο ElaiΩnas Festival έχουν συµµετάσχει ιδιαίτερα αξιόλογοι εισηγητές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, µουσικοί και εικαστικοί.
Από την πρώτη έκδοση του έως σήµερα το φεστιβάλ έχει συνεργαστεί µε δοµές και θεσµούς όπως η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήµος Αθηναίων, ο Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, εδώ.

Αν σου άρεσε κάνε