Μέγαρο Μουσικής: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «Όλα είναι όπερα»

Μέγαρο Μουσικής: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «Όλα είναι όπερα»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 15:27 Δημιουργία 14/10/20, 15:20

Πώς γίνεται άραγε μια απλή μπανιέρα να μετατρέπεται σε σκηνή θεάτρου; Και η κουρτίνα της σε μαγική αυλαία; Τι κρύβεται πίσω από αυτό το παράξενο σκηνικό; Από πού βγαίνει η μουσική που ακούμε; Ποιος τραγουδάει; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μεταμορφώνουν τη μουσική σε μια ολόκληρη παράσταση που ζωντανεύει στη σκηνή;

Εάν θέλετε να μάθετε τις απαντήσεις, σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όλα είναι όπερα!» το πρωί της Κυριακής 1 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης: 11.30 π.μ.) στην Αίθουσα Banquet για να σας αποκαλύψουμε τα μυστικά της μουσικής, της όπερας, των οργάνων, αλλά και όλα τα επαγγέλματα που συνεργάζονται για να δημιουργηθεί μια σκηνική παραγωγή!

Το πρότζεκτ, που εντάσσεται στον επιτυχημένο κύκλο Το Μέγαρο των παιδιών, βασίζεται σε μια ιδέα της Μιχαέλλας Χατζηαγγέλου, η οποία υπογράφει το κείμενο και τη δραματουργία. Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού υλικού έχει η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΜΑ Σοφία Τοπούζη. Η σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια είναι του Ηλία Καρελλά. Το οπτικό υλικό που συνοδεύει την παράσταση σκηνοθέτησε η Ιωάννα Γιαννούλη, ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Αλέξανδρου Τσερέπα.Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Μακαλιάς (Οδυσσέας) και Αντιγόνη Ψυχράμη (Αλεξάνδρα) καθώς και οι τραγουδιστές Όλγα Παπακωνσταντίνου (σοπράνο)και Γιάννης Καλύβας (τενόρος). Τη μουσική προετοιμασία και συνοδεία έχει αναλάβει ο Γιάννης Αερινιώτης.

Η παραγωγή υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της καλλιτεχνικής παραγωγής λόγω COVID–19.

Το πρόγραμμα είναι πιθανόν να τροποποιηθεί λόγω υγειονομικών κανονισμών. Ενημερωθείτε για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, στα μέτρα προστασίας και στις οδηγίες σχετικά με την προσέλευσή σας στο megaron.gr.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ακολουθεί τις πλέον ενημερωμένες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία του κοινού και των εργαζομένων του.

Αν σου άρεσε κάνε