Μέγαρο Μουσικής: «Animegaron» - Ο διεθνής διαγωνισμός σύνθεσης για ταινία animation

Μέγαρο Μουσικής: «Animegaron» - Ο διεθνής διαγωνισμός σύνθεσης για ταινία animation

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 16:01 Δημιουργία 15/02/21, 15:55

Με ρεκόρ 163 συμμετοχών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο ολοκληρώνεται διαδικτυακά, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ., η τελική φάση του Animegaron, του Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης για ταινία animation, στο πλαίσιο της σειράς Γέφυρες, ενός ιδιαίτερα επιτυχημένου θεσμού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που δημιουργεί ελκυστικά κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς, μουσικά είδη και ηλικιακές ομάδες.

Η μετάδοση πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε streaming με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό, μέσω του site και της σελίδας του Μεγάρου στο fb, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.

Στο πλαίσιο της τελικής φάσης του Animegaron, θα προβληθεί online το φιλμ μικρού μήκους «Το παραμύθι του νερού» του Νίκου Ραδαίου, επενδυμένο μουσικά από δέκα συνθέσεις που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού. Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι νικητές, στους οποίους θα απονεμηθούν τρία βραβεία και δύο διακρίσεις. Η ταινία, «ντυμένη» με τα βραβευμένα σάουντρακ, θα προβληθεί στο Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.

Ο σκηνοθέτης και δημιουργός ταινιών animation Νίκος Ραδαίος, που υπογράφει «Το παραμύθι του νερού», είναι εξειδικευμένος στην εμψύχωση της κινούμενης εικόνας και των τρισδιάστατων γραφικών. Ο Ν. Ραδαίος έχει σκηνοθετήσει και υλοποιήσει ταινίες animation μικρού μήκους που προβλήθηκαν ως επίσημες συμμετοχές σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης Animegaron αποτελείται από τη Μαρία Ανεστοπούλου (διευθύντρια του Animasyros Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων), τον Δημήτρη Mαραγκόπουλο (συνθέτης, υπεύθυνος της σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ), τον Δημήτρη Παναγιωτάτο (σκηνοθέτης, διευθυντής Τμήματος Κινηματογράφου New York College), τον Nik Phelps (συνθέτης) και τη Λένα Πλάτωνος (συνθέτις).

Ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Αnimegaron, σημειώνει: «Στη φετινή διοργάνωση είναι αληθινά εντυπωσιακό το πώς η ταινία του Νίκου Ραδαίου, παρά τις επαναλαμβανόμενες προβολές της, φωτίζεται και ανανεώνεται διαρκώς μέσα από διαφορετικές μουσικές επενδύσεις.

Νέος βασικός στόχος του Διαγωνισμού είναι η μετατροπή του σε ένα μέσο προβολής ταλαντούχων συνθετών μουσικής για την εικόνα, το οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν όχι μόνο με το κοινό, αλλά και με στελέχη από τον χώρο του θεάματος και του ακροάματος. Έτσι, στη διαδικτυακή μετάδοση της τελικής φάσης του Διαγωνισμού, προσκαλούμε, εκτός από το ευρύ κοινό, τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς παραγωγούς, σκηνοθέτες και κριτικούς. Στο πλαίσιο αυτό, από φέτος εγκαινιάζεται μια μόνιμη πλατφόρμα στο site του Μεγάρου που θα περιλαμβάνει τα 25 σάουντρακ της φετινής διοργάνωσης, με βάση την αξιολόγηση και τη βαθμολογία της επιτροπής.»

Τα ονόματα των 25 δημιουργών που υπογράφουν τα συγκεκριμένα σάουντρακ θα ανακοινωθούν στο streaming του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου.

Παρακολουθήστε τη μετάδοση της τελικής φάσης του Animegaron ΕΔΩ και ΕΔΩ

Αν σου άρεσε κάνε