«Λιγνάδης-gate»: Στην υπεράσπιση ο Α. Κούγιας - «Θύμα συμφερόντων ο σκηνοθέτης»

«Λιγνάδης-gate»: Στην υπεράσπιση ο Α. Κούγιας - «Θύμα συμφερόντων ο σκηνοθέτης»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 10:20 Δημιουργία 23/02/21, 09:17

Την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη πρόκειται να αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ζήτησε αναβολή της απολογίας του σκηνοθέτη και ηθοποιού, προκειμένου να ενημερωθεί.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε σε πολύωρη συζήτηση που είχε με τον κατηγορούμενο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Λιγνάδης έδωσε στοιχεία για τους καταγγέλλοντες, αλλά και για τη μάρτυρα-κλειδί, την οποία μάλιστα, χαρακτήρισε αναξιόπιστη.

Ο Αλέξης Κούγιας δεν έχει λάβει ακόμα τη δικογραφία στα χέρια του, ωστόσο, όπως υποστήριξε «όλοι θα καταλάβουν ότι ο κορυφαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Ελληνικού».

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, ο κ. Λιγνάδης ήταν ο «Δούρειος Ίππος» για την καταστροφή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη η οποία πήρε σημαντικές αποφάσεις για να ...ξεμπλοκάρει την υπόθεση του Ελληνικού θίγοντας τεράστια οικονομικά συμφέροντα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Ο στόχος είναι η κυρία Μενδώνη και η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. «Συγκεκριμένα ο Λιγνάδης, επειδή ήταν επιλογή της Μενδώνη», εξήγησε. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η υπουργός Πολιτισμού προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της κατήργησε το τεκμήριο αθωότητας.

Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για διεξαγωγή της προβλεπόμενης ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ενώ φάνηκε ιδιαίτερα καχύποπτος ως προς το ένταλμα σύλληψης.

Σε ότι αφορά στους αυτόπτες μάρτυρες, υποστήριξε ότι πρόκειται για λαϊκό δικαστήριο και πως το γεγονός ότι τον έβλεπαν σε μέρη που συχνάζουν παιδιά, δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία καταδίκης.

«Το τι λέει κάποιος, δε σημαίνει ότι είναι ποινικό αδίκημα», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Α. Κούγιας, ευχήθηκε η ανακρίτρια να μπορέσει να αντέξει το βάρος της υπόθεσης.

«Δεν μπορείς να καταστρέψεις έναν άνθρωπο μόνο για πολιτικά παιχνίδια και εντυπώσεις», τόνισε.

]
Αν σου άρεσε κάνε