Τιμή-ρεκόρ «χτύπησε» σε δημοπρασία ο πίνακας με την υπερ-νοσοκόμα του Banksy

Τιμή-ρεκόρ «χτύπησε» σε δημοπρασία ο πίνακας με την υπερ-νοσοκόμα του Banksy

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 15:25 Δημιουργία 24/03/21, 15:05
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τα 19.45 εκατομμύρια ευρώ «έπιασε» σε δημοπρασία ο διάσημος πίνακας του Banksy με το μικρό αγόρι που παίζει με μια κούκλα νοσοκόμα- υπερήρωα.

Το «Game Changer», με αρχική τιμή τα 2,9 εκατ. ευρώ, δημιουργήθηκε εν μέσω lockdown και ήταν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα πολιτικά γκράφιτι του δημοφιλούς street artist.

Το έργο, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Southampton στο οποίο το δώρισε ο καλλιτέχνης, είναι φόρος τιμής στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) στον αγώνα τους κατά του κορωνοϊού.

Ακολουθώντας μια τάση που καθιερώθηκε από τα πρόσφατα έργα τέχνης του Banksy, το «Game Changer» το οποίο εκτιμάτο αρχικά περίπου στα 2.9 εκατομμύρια ευρώ, πουλήθηκε τελικά από τον οίκο Christie’s σε τετραπλάσια τιμή, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ του Banksy για το «Devolved Parliament», το οποίο πουλήθηκε το 2019 για 11.5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε, τα έσοδα προορίζονται για την «υποστήριξη της υγείας του προσωπικού και των ασθενών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Σάουθαμπτον».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση, καθώς έχει δωρίσει ξανά τα έσοδα από τα έργα του για να βοηθήσει στην κατασκευή νοσοκομείου στη Βηθλεέμ, ενώ το 2020, χρηματοδότησε επίσης ένα διασωστικό σκάφος για να σώσει πρόσφυγες στη Μεσόγειο, που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Αν σου άρεσε κάνε