Αντίστροφη μέτρηση για το «Mamma Mia! Here We go Again»

Αντίστροφη μέτρηση για το «Mamma Mia! Here We go Again»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 15:27 Δημιουργία 09/07/18, 15:16

Η ταινία, παγκόσμιο φαινόμενο εισπρακτικά (ξεπερνώντας τα 600 εκατομμύρια δολάρια), που εκτόξευσε τον τουρισμό της Ελλάδας κι έκανε τη Σκιάθο τη Σκόπελο και το Πήλιο να γίνουν το κινηματογραφικό φόντο πολλών γάμων, επιστρέφει!

Γεμάτο φως, θάλασσα, καλοκαίρι, τραγούδι, χορό και λαμπερούς πρωταγωνιστές, δέκα χρόνια μετά έρχεται να μας παρασύρει εκ νέου στον ρυθμό των διαχρονικών τραγουδιών των ABBA και να γεμίσει τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το ίδιο λαμπερό καστ της πρώτης ταινίας μαζί με νέα, ταλαντούχα παιδιά, αλλά και τη λαμπερή Σερ και τον Άντι Γκαρσία, έρχονται με ορμή να μας συγκινήσουν, να μας κάνουν να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να ονειρευτούμε, ερμηνεύοντας μοναδικά πολλά από τα τραγούδια των ABBA που δεν ακούστηκαν στην πρώτη ταινία, αλλά και επιτυχίες που όσες φορές κι αν τις ξανακούσεις δεν μπορείς παρά να αναφωνήσεις Here We Go Again! και να παραδοθείς στο ρυθμό και την καλοκαιρινή διάθεση!

Πρωταγωνιστούν:
Λίλι Τζέιμς, Αμάντα Σέιφριντ, Κριστίν Μπαράνσκι, Ντόμινικ Κούπερ,
Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τζούλι Γουόλτερς,
Άντι Γκαρσία, Μέριλ Στριπ, Σερ.

Σκηνοθεσία: Ολ Πάρκερ
Διάρκεια: 114’

Πρεμιέρα: Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018


Καλώς ορίσατε, λοιπόν, ξανά στο νησί Καλοκαίρι, όπου η Σόφι (Αμάντα Σέιφριντ), η κόρη της Ντόνα (Μέριλ Στριπ), αναλαμβάνει να δώσει νέα πνοή στο ξενοδοχείο και οι θρυλικές «Dynamos» να μάς ταξιδέψουν σε παρόν και παρελθόν μέσα από τα πολυαγαπημένα τραγούδια των ΑΒΒΑ!
Όλο το Χόλυγουντ μάς περιμένει από 19 Ιουλίου στο καλύτερο πάρτι του καλοκαιριού, καθώς όλη η Ελλάδα θα ζήσει στο ρυθμό του ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ! HERE WE GO AGAIN.

INTRO

  • 1, 2,3 και «Πάμε Γύρισμα»… Το παρελθόν συναντά το παρόν και το sequel μας αφηγείται όλα όσα προηγήθηκαν της ταινίας του 2008 δίνοντάς μας την προοπτική του μέλλοντος. Η νεαρή Ντόνα, έχοντας μόλις αποφοιτήσει από το κολέγιο, ταξιδεύει με προορισμό το ελληνικό νησί «Καλοκαίρι», όπου νιώθει ότι την περιμένει το πεπρωμένο της. Καθοδόν γνωρίζει τον Χάρι, τον Μπιλ και στο νησί πλέον τον Σαμ, τρία γοητευτικά αγόρια που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα ζωή της. Στο πλευρό της, στις κρίσιμες στιγμές, βρίσκονται πάντα και οι δύο επιστήθιες φίλες της, Τάνια και Ρόουζι. Και βρισκόμαστε στο παρόν, όπου η Σόφι βρίσκεται στο νησί Καλοκαίρι και ετοιμάζεται για τα εγκαίνια του ξενοδοχείου της μητέρας της, που έχει πεθάνει ένα χρόνο πριν. Στο πλευρό της ο Σαμ, της συμπαραστέκεται και ετοιμάζονται για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ξενοδοχείου παρέα με την Τάνια και τη Ρόουζι που έρχονται για αυτό το σκοπό στο νησί. Κι ενώ ο σύζυγός της Σκάι απουσιάζει για επαγγελματικούς λόγους, οι δύο άλλοι πατέρες της, Χάρι και Μπιλ, απουσιάζουν λόγω άλλων υποχρεώσεων και μια καταιγίδα αφενός καταστρέφει όλο το διάκοσμο και αφετέρου εμποδίζει την προσέλευση κόσμου στο νησί, ξάφνου όλα γίνονται ακριβώς όπως τα επιθυμεί η Σόφι. Ο Σκάι έρχεται απρόοπτα και της κάνει την καλύτερη έκπληξη. Οι δύο άλλοι πατέρες βάζουν την οικογένεια πάνω από κάθε άλλη υποχρέωση κι έρχονται στη γιορτή. Η καταιγίδα κοπάζει και απρόσκλητοι καλεσμένοι (η Σερ μαγεύει ως γιαγιά) κάνουν το πάρτι αξέχαστο! Και μέσα σε όλα, η Σόφι και ο Σκάι έχουν ένα δικό τους μυστικό…
  • Η παραγωγός της τεράστιας επιτυχίας του μιούζικαλ σε θέατρο και κινηματογράφο, Τζούντι Κρέιμερ, σχολιάζει «Τόσο το μιούζικαλ όσο και η ταινία –με τα μαγικά τραγούδια των ΑΒΒΑ να δίνουν τον συγκινησιακό τόνο κάθε κατάστασης- ήταν μια ιστορία για την οικογένεια, τη φιλία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Τώρα, το συγκινητικό εκείνο ταξίδι συνεχίζεται και βλέπουμε πώς εκείνες οι σχέσεις καθόρισαν την πορεία της Ντόνα, του συγκροτήματός της και όλης της ζωής της, όπως και της κόρης της. {…} Πάντα σκεφτόμασταν μια δεύτερη ιστορία, απλώς αυτή ήθελε το χρόνο της να γεννηθεί. Η ιδέα του πώς δημιουργήθηκε το συγκρότημα πάντα μάς ενθουσίαζε οπότε, όταν η ιδέα ωρίμασε αρκετά το sequel που είναι και prequel βρήκε το δρόμο του στη μεγάλη οθόνη.»
  • Την υλοποίηση της ιδέας της Κρέιμερ ανέλαβε ο σεναριογράφος Ρίτσαρντ Κέρτις (Love Actually) ο οποίος και επέμεινε στη γνωριμία της Κρέιμερ με τον Ολ Πάρκερ για πιθανή συνεργασία στο σενάριο. Ο τρόπος με τον οποίο ο Πάρκερ «έπιασε» ακριβώς το συναίσθημα και το ταξίδι των ηρώων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα οποία καθένας μας ταυτίζεται (γάμος, θάνατος, γέννηση) έπεισε την Κρέιμερ πως είναι αυτός που μπορεί να υπογράψει όχι μόνο το σενάριο αλλά να αναλάβει και τη σκηνοθεσία της ταινίας.
  • Σχολιάζει ο Πάρκερ, «Ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον κινηματογράφο και το εγχείρημα ήταν συγκλονιστικό αλλά εμπεριείχε και πολύ μεγάλη ευθύνη. Είχα δει το μιούζικαλ μια βροχερή ημέρα και μας είχε μεταδώσει τόση χαρά και αισιοδοξία. Για τη δεύτερη ταινία, σημαντική ήταν η συμβολή της 22χρονης κόρης μου που έριξε την ιδέα «παρελθόν, παρόν, μέλλον».
  • Η συνεργασία Πάρκερ και Κέρτις σήμαινε συγκατοίκηση για λίγο διάστημα, πρωινό brain storming και «χαρτογράφηση» του απέραντου τοπίου των τραγουδιών των ΑΒΒΑ, φανατικοί θαυμαστές των οποίων είναι και οι δύο, με τον Κέρτις να υπερέχει σε σημεία, καθώς και προσπάθεια διασύνδεσής τους με τρόπο που να προκύπτει μια διασκεδαστική ιστορία γεμάτη συναίσθημα και αισιοδοξία.
    Το τραγούδι Dancing Queen είναι ένα τραγούδι που σφραγίζει την ταινία, καθώς εγγράφεται στο μυαλό και δε σε αφήνει… Άλλωστε όλα τα τραγούδια των ΑΒΒΑ σε «ακολουθούν» ακόμα και αν δεν είσαι τρελός με τη μουσική τους και σε συντροφεύουν ευχάριστα.
  • Τα τραγούδια που ακούγονται στην ταινία (κάποια πειραγμένα στιχουργικά για να υπηρετούν τις ανάγκες του σεναρίου) είναι: “When I Kissed The Teacher” που αποτελεί και την πρώτη μεγάλη εναρκτήρια σκηνή στην τελετή αποφοίτησης της Ντόνα, “My Love, My Life”, “I’ve Been Waiting for You”, “One of Us”, “Dancing Queen”, “Mamma Mia!”, “Super Trouper”, “Fernando”, “Andante, Andante”, “Waterloo”, “S.OS.”, “Knowing Me, Knowing You”, “Angel Eyes”, “The Name Of The Game”, “Why Did It Have To Be Me?”.
  • 10 χρόνια μετά η Μέριλ Στριπ, ο Πιρς Μπρόσναν, ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ, ο Κόλιν Φερθ επέστρεψαν στο νέο αυτό εγχείρημα εξίσου δημιουργικά αγχωμένοι. Ενθουσιασμένοι με την προοπτική να δουλέψουν και πάλι μαζί και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους οι τέσσερις σταρ του Χόλιγουντ μαζί με την Αμάντα Σέιφριντ, τον Ντόμινικ Κούπερ, την Τζούλι Γουόλτερς και την Κριστίν Μπαράνσκι υποδύονται τους πολυαγαπημένους ρόλους που τους χάρισαν τόση επιτυχία.
  • Και η Λίλι Τζέιμς (Baby Driver, Cinderella, Darkest Hour, Downtown Abbey) ως Ντόνα στα νιάτα της… Μεγάλη πρόκληση για τη νεαρή ηθοποιό αλλά και τεράστιο βάρος. Η ερμηνεία της και οι τραγουδιστικές της ικανότητας καθήλωσαν τους πάντες και η Μέριλ Στριπ σχολίασε πως έτσι ονειρευόταν τη νεαρή Ντόνα!
    Κεφάλαιο Σερ! Μουσικός, τραγουδίστρια και ηθοποιός ο θρύλος Σερ μπαίνει και ξεσηκώνει τους πάντες με την προσωπικότητα και το ταλέντο της. Ο ρόλος εξαρχής ήταν γραμμένος για την Σερ και δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική. Μονάχα εκείνη μπορούσε να υποδυθεί τη μητέρα της λαμπερής Ντόνα, καθώς μια τέτοια κόρη δεν μπορούσε παρά να έχει μια εξίσου πληθωρική σε όλα της μάνα. Μέριλ Στριπ και Σερ, κόρη και μητέρα για τις ανάγκες της ταινίας ξανασυναντιόνται στη μεγάλη οθόνη 36 χρόναι μετά την ταινία Silkwood.
  • Ο Έλληνας ηθοποιός και τραγουδιστής Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στο χαρακτηριστικό ρόλο του Έλληνα Λάζαρου που προσφέρει στη νεαρή Ντόνα την ευκαιρία να δουλέψει ως τραγουδίστρια στο μπαρ του και έτσι να μείνει στο νησί «Καλοκαίρι» και δίνει μια πραγματικά ξεχωριστή ερμηνεία!
  • Εξαιρετικές χορογραφίες, κοστούμια μιας άλλης δεκαετίας όπου και ο performer έλαμπε πάνω στη σκηνή, γυρίσματα με τη συμμετοχή πολλών ηθοποιών, χορευτών και κομπάρσων και κυρίως τα τραγούδια των ΑΒΒΑ αποτελούν εγγύηση για μια κινηματογραφική εμπειρία για όλες τις ηλικίες (όλοι όσοι μεγάλωσαν με τους ΑΒΒΑ, αλλά κι εκείνοι που τώρα θα παρασυρθούν από το ρυθμό τους) που θα την επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά.
Αν σου άρεσε κάνε