Οι ταινίες της εβδομάδας 19-25 Ιουλίου στους κινηματογράφους

Οι ταινίες της εβδομάδας 19-25 Ιουλίου στους κινηματογράφους

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 14:56 Δημιουργία 19/07/18, 14:48

Τρεις νέες ταινίες και μία επανέκδοση του 1989 έρχονται αυτή την εβδομάδα στις σκοτεινές αίθουσες.

MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN
Στη δεύτερη συνέχεια βλέπουμε τη νεανική ζωή της Donna, βιώνοντας τη διασκέδαση που είχε με τους τρεις πιθανούς μπαμπάδες της Sophie. Η Sophie είναι έγκυος και όπως η Donna, θα είναι μικρή όταν γεννηθεί το μωρό της. Τότε συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αναλάβει το ρίσκο όπως έκανε η μητέρα της.
Σκηνοθεσία: Ολ Πάρκερ
Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Αμάντα Σέιφριντ, Κόλιν Φερθ, Πιρς Μπρόσναν
Είδος: Μιούζικαλ
Διάρκεια: 114'


ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ
Ο Βέλε είναι ένας κακοπληρωμένος μηχανικός τρένων που χρησιμοποιεί κλεμμένη μαριχουάνα για να φτιάξει ένα κέικ για τον πατέρα του, προκειμένου να ανακουφίσει τον πόνο του από τον καρκίνο. Ως εκ θαύματος, η υγεία του πατέρα του βελτιώνεται, αλλά ξαφνικά ο Βέλε έχει να αντιμετωπίσει τους περίεργους γείτονες που θέλουν τη συνταγή για το «θεραπευτικό» γλυκό και τους εγκληματίες που ψάχνουν τα ναρκωτικά τους. Μέσα σ’ όλα αυτά, πάντως, η μεγαλύτερη πρόκληση παραμένει το να πείσει τον πατέρα του για την αξία της ζωής.
Σκηνοθεσία: Γκιόρτσε Σταβρέσκι
Πρωταγωνιστούν: Μπλάγκοτζ Βεσελίνοβ, Αναστάς Τανόβσκι, Αξέλ Μεχμέτ, Αλεξάνταρ Μίκιτς
Είδος: Κωμωδία
Διάρκεια: 104'


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΓΚΡΙΝ
Αγγλία 1959. Μια νεαρή γυναίκα αποφασίζει, παρά την αντίθεση των κατοίκων, να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Μια απόφασή που θα εξελιχθεί σε πολιτικό ναρκοπέδιο, με τους περισσότερους να βλέπουν στο πρόσωπό της έναν ανεπιθύμητο εχθρό. Εκθέτοντας τους κατοίκους σε ριζοσπαστικά αριστουργήματα της εποχής, όπως η «Λολίτα» του Ναμπόκοφ και το «Φαρενάιτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι, προετοιμάζει το έδαφος της αφύπνισης για τη συντηρητική αυτή πόλη.
Σκηνοθεσία: Ιζαμπέλ Κοϊξέ
Πρωταγωνιστούν: Έμιλυ Μόρτιμερ, Μπιλ Νάι, Πατρίτσια Κλάρκσον, Τζέιμς Λανς
Είδος: Κοινωνική
Διάρκεια: 110'

Ο 20ΟΣ ΜΟΥ ΑΙΩΝΑΣ (επανέκδοση)
Τη νύχτα του 1880, όταν ο Τόμας Έντισον παρουσίασε δημόσια τον πρώτο ηλεκτρικό λαμπτήρα στο Νιου Τζέρσεϊ, δυο δίδυμα κορίτσια βλέπουν το πρώτο φως στην Βουδαπέστη. H Ντόρα και η Λίλυ, ζουν πουλώντας σπίρτα στους περαστικούς, απάγονται από αγνώστους και μεγαλώνουν χωρισμένες. Η χαραυγή του 20ου αιώνα βρίσκει την Ντόρα ψευτοαριστοκράτισσα τυχοδιώκτρια και την Λίλυ αναρχική βομβίστρια. Οι δυο τους, περνώντας αναρίθμητες περιπέτειες, θα συνδεθούν ξανά μέσω του Ζ, ενός μυστηριώδους, γοητευτικού ταξιδιώτη, ενώ ανακαλύψεις, νέες θεωρίες, ιδέες και κινήματα, σαρώνουν την ανθρωπότητα.
Σκηνοθεσία: Ίλντικο Ένιεντι
Πρωταγωνιστούν: Ντορότα Σέγκντα, Όλγεγκ Γιανόφσκι, Πέτερ Ντόμπαϊ, Πάουλους Μάνκερ
Είδος: Κομεντί
Διάρκεια: 102'

Αν σου άρεσε κάνε