Οι ταινίες της εβδομάδας 9-15 Αυγούστου στους κινηματογράφους

Οι ταινίες της εβδομάδας 9-15 Αυγούστου στους κινηματογράφους

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 16:39 Δημιουργία 09/08/18, 16:20

Εννέα ταινίες έρχονται αυτή την εβδομάδα στις σκοτεινές αίθουσες εκ των οποίων οι πέντε νέες και οι τέσσερις επανεκδόσεις.

ΖΩΗ ΣΕ ΦΙΛΜ
Διαζευγμένος και στα πρόθυρα να χάσει τη δουλειά του, ο Ματ αιφνιδιάζεται από την απρόσμενη επίσκεψη της Ζούι, της κοπέλας που προσέχει τον άρρωστο και χρόνια αποξενωμένο πατέρα του Μπεν. Η Ζούι τον ενημερώνει ότι ο πατέρας του, ένας διάσημος φωτογράφος, είναι βαριά άρρωστος και του ζητάει να τους συνοδεύσει μέχρι το Κάνσας. Εκεί, ο Μπεντ σκοπεύει να εμφανίσει φωτογραφίες τραβηγμένες σε Kodachrome, λίγο πριν κλείσει το τελευταίο εργαστήριο εμφάνισης αυτού του φιλμ που η Kodak αποσύρει οριστικά από την αγορά. Με τα 4 καρούλια ανά χείρας, οι 3 τους θα κάνουν ένα αποκαλυπτικό και λυτρωτικό ταξίδι.
Παραγωγή: ΗΠΑ - Καναδάς Σκηνοθεσία: Μαρκ Ράσο
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Σουντέικις, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Εντ Χάρις, Μπρους Γκρίνγουντ
Είδος: Κοινωνική
Διάρκεια: 105'

ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟ
Τα πάνω κάτω έρχονται στη ζωή του Εργουάν, που ζει καθαρίζοντας ξεχασμένες βόμβες και νάρκες στη γαλλική περιφέρεια, όταν μαθαίνει πως ο πατέρας του δεν είναι ο αληθινός του πατέρας. Παρά τη στοργή για τον άντρα που τον μεγάλωσε, ξεκινάει διακριτικά να ανακαλύψει τον βιολογικό του πατέρα και καταφέρνει να εντοπίσει τον Ζοζέφ, έναν αξιαγάπητο παππούλη. Όταν τα πράγματα μοιάζουν να έχουν μπει σε μια σειρά, μια άλλη αναπάντεχη «βόμβα» χτυπάει τον Εργουάν με τη μορφή της όμορφης Αννά. Μόνο που η Αννά είναι η κόρη του Ζοζέφ…
Παραγωγή: Γαλλία - Βέλγιο Σκηνοθεσία: Καρίν Ταρντιέ
Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Ντεμιέν, Σεσίλ Ντε Φρανς, Γκι Μαρσάν, Αντρέ Βιλμς
Είδος: Κομεντί
Διάρκεια: 100'

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΘΥΕΛΛΑ
Ο δρ. Χάμπερμαν φτάνει στο τμήμα του ξενοδοχείου του Μποσκ ντε Μαρ αναζητώντας μια ευχάριστη και ευεργετική απομόνωση. Αυτό που δεν φαντάζεται είναι ότι σύντομα θα εμπλακεί σε μια πολύπλοκη κατάσταση, την οποία έχουν δημιουργήσει οι περίεργοι ένοικοι του ξενοδοχείου.
Παραγωγή: Αργεντίνικη Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Μάτσι
Πρωταγωνιστούν: Λουιζάνα Λοπιλάτο, Γκιγιέρμο Φραντσέλα, Χουάν Μινουχίν, Κάρλος Πορταλούπι
Είδος: Μυστηρίου
Διάρκεια: 101'

ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
Ένας άγνωστου ταυτότητας ιός σαρώνει τη Νότια Κορέα, εξελίσσεται σε πανδημία και μεταμορφώνει τους κατοίκους της σε ζωντανούς νεκρούς. Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ούτε η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου είναι αρκετή. Οι μοναδικοί σώοι επιβάτες μιας υπερταχείας με προορισμό το Μπουσάν, που έχει αποκλείσει τη μετάδοση του ιού, πρέπει να παλέψουν μέχρι θανάτου για να επιβιώσουν. Ο Seok-woo, ένας χωρισμένος χρηματιστής, θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια για να σώσει τη μικρή του κόρη. Στα 453 χιλιόμετρα αυτής της αιματηρής διαδρομής, θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν ζωντανοί.
Είδος: Τρόμου
Διάρκεια: 118'
Παραγωγή: Νότια Κορέα Σκηνοθεσία: Σανγκ-Χο Γιεόν
Πρωταγωνιστούν: Γιου Γκονγκ, Γιου-Μι Γιουνγκ, Ντονγκ-Σεοκ Μα, Σου-Αν Κιμ

ΠΑΝΤΡΕΨΟΥ ΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ
Για να μπορέσει ο μαροκινός Γιασίν να πάει να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Παρίσι, όλοι οι συγγενείς και φίλοι του από το χωρίο έδωσαν ένα μικρό ποσό, ότι μπορούσε ο καθένας. Το μέλλον του διαφαίνεται λαμπρό μέχρι που ο Γιασίν αποτυγχάνει στις εξετάσεις και η φοιτητική του Visa αναγκαστικά δεν ανανεώνεται. Ο Γιασίν δεν θέλει με κανέναν τρόπο να απογοητεύσει την οικογένεια του και μέσα στην απόγνωση του, προσπαθώντας να παραμείνει νόμιμα στην Γαλλία, παντρεύεται τον κολλητό του φίλο Φρεντ. Μόνο που την υπόθεση του στο γραφείο μετανάστευσης αναλαμβάνει ένας καχύποπτος επιθεωρητής αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τον ψεύτικο γάμο. Όταν η υπερπροστατευτική μητέρα του Γιασίν εμφανίζεται απροειδοποίητα και η Κλερ ο έρωτας της ζωής του κάνει ένα αναπάντεχο come back, το τέλειο σχέδιο του Γιασίν αρχίζει να καταρρέει.
Είδος: Κωμωδία
Διάρκεια: 92'
Παραγωγή: Γαλλική Σκηνοθεσία: Ταρέκ Μπουνταλί
Πρωταγωνιστούν: Ταρέκ Μπουνταλί, Φιλίπ Λασό, Σαρλότ Γκαμπρίς, Άντι, Φιλίπ Ντικενέ

ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ (1988)
Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία
Είδος: Κοινωνική
Διάρκεια: 155'
Παραγωγή: Ιταλία - Γαλλία Σκηνοθεσία: Τζουζέπε Τορνατόρε
Πρωταγωνιστούν: Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Σαλβατόρε Κάσιο, Μάρκο Λεονάρντι

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (1967)
Ο Ζεφ Κοστελό είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος που εκτελεί τα συμβόλαια του με απόλυτη ψυχρότητα και φροντίζοντας πάντα να έχει ακλόνητα άλλοθι. Κάνει το μοιραίο λάθος όμως και μετά τη δολοφονία του ιδιοκτήτη ενός νυχτερινού κλαμπ, αφήνει πίσω του μάρτυρες. Ο κλοιός στενεύει καθώς αστυνομία και εντολείς τον αναζητούν μανιασμένα.
Είδος: Αστυνομική
Διάρκεια: 105'
Παραγωγή: Γαλλία - Ιταλία Σκηνοθεσία: Ζαν Πιέρ Μελβίλ
Πρωταγωνιστούν: Αλέν Ντελόν, Νάταλι Ντελόν, Φρανσουά Περιέ

ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΝΔΟΡΑ (1975)
Ο ερευνητής της CIA ανακαλύπτοντας τυχαία κάποιες «ατασθαλίες»μέσα στην υπηρεσία, όπου και εργάζεται, βρίσκεται εκτεθειμένος σε θανάσιμους κινδύνους. Οι συνεργάτες του δολοφονούνται κατα την διάρκεια ολιγόλεπτης απουσίας του απο την δουλειά. Ο ίδιος πανικόβλητος συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης προβαίνει σε μια σειρά κινήσεων στην προσπάθεια του να αποκαλύψει την συνομωσία, πριν τον εντοπίσουν οι διώκτες του.
Είδος: Κατασκοπείας
Διάρκεια: 117'
Παραγωγή: Αμερικάνικη Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Πόλακ
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Φέι Νταναγουέι, Κλιφ Ρόμπερτσον, Μάικλ Κέιν

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ (1932)
Ένας νεαρός Αμερικανός εθελοντής στο Ιταλικό Υγειονομικό Σώμα κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, συναντά στο μέτωπο και ερωτεύεται την Κάθριν Μπάρκλεϋ, μια βρετανίδα αδελφή-νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού. Τα γεγονότα σύντομα οδηγούν στην απομυθοποίηση του πολέμου. τραυματίζεται στο γόνατο από το θραύσμα μιας οβίδας και αργότερα κατά τη διάρκεια μιας γενικής υποχώρησης κινδυνεύει να εκτελεστεί από την Ιταλική Στρατιωτική Αστυνομία. Έτσι αποφασίζει να δραπετεύσει και το σκάει με την Κάθριν στην Ελβετία...
Είδος: Εποχής
Διάρκεια: 80'
Παραγωγή: Αμερικάνικη Σκηνοθεσία: Φρανκ Μπορζέιγκι
Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Κούπερ, Έλεν Χέιζ

Αν σου άρεσε κάνε