Απεβίωσε ο πρώην κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd, Ed King

Απεβίωσε ο πρώην κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd, Ed King

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 08:57 Δημιουργία 24/08/18, 08:51

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, ο Ed King, πρώην κιθαρίστας του συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd, ένας εκ των δημιουργών του κομματιού Sweet Home Alabama, ανακοινώθηκε στην σελίδα του στο Facebook.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Ed King, που πέθανε στο σπίτι του στο Νάσβιλ του Τενεσί, στις 22 Αυγούστου 2018. Ευχαριστούμε τους πολλούς φίλους και φαν για την αγάπη τους και στην στήριξή τους κατά την διάρκεια της ζωής και της καριέρας του Ed».

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, έπασχε από καρκίνο των πνευμόνων.

Ο κιθαρίστας Gary Rosington, ένας από τους ιδρυτές του συγκροτήματος έγραψε στο Twitter: «Ο Ed ήταν αδελφός μας και μεγάλος στιχουργός και κιθαρίστας. Ξέρω ότι θα συναντηθεί με τους υπόλοιπους στον παράδεισο του Rock and Roll».

Ο King έπαιξε για τρία χρόνια στο συγκρότημα, συμμετείχε σε τρία άλμπουμ και αποχώρησε λόγω διαφωνιών με τον τραγουδιστή Ronnie Van Zant.

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1977 έπειτα από αεροπορικό δυστύχημα στο Μισισίπι, στο οποίο σκοτώθηκαν τρία μέλη του, ανάμεσά τους και ο Van Zant.

Στην συνέχεια, δέκα χρόνια αργότερα, ανασυγκροτήθηκε, με τον Ed King και τον αδελφό του Van Zant, Johnnie, στο μικρόφωνο.

Ο Ed King αποχώρησε οριστικά εννέα χρόνια μετά, εξαιτίας σειράς προβλημάτων υγείας.

Είναι ο ένας από τους δημιουργούς του πασίγνωστου Sweet Home Alabama, στο άλμπουμ Second Helping (1974) και είναι αυτός που φωνάζει «1-2-3» στην αρχή του κομματιού.

Αν σου άρεσε κάνε