«Η Παναγία των Παρισίων» έρχεται στο «Παλλάς»

«Η Παναγία των Παρισίων» έρχεται στο «Παλλάς»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 13:16 Δημιουργία 31/08/18, 15:25

Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, «Η Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκώ, παρουσιάζεται τη φετινή θεατρική περίοδο 2018-19 στο Θέατρο Παλλάς.

Μία υπερπαραγωγή που συνεχίζει την περυσινή μεγάλη επιτυχία του Δον Κιχώτη την οποία παρακολούθησαν πάνω από 100 χιλιάδες θεατές. Η ίδια δημιουργική ομάδα του Δον Κιχώτη συνεργάζεται στην "Παναγία των Παρισίων" και αποτελεί εγγύηση για μια άρτια παράσταση προσιτή σε όλη την οικογένεια.

"Η Παναγία των Παρισίων" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου, η οποία τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει εξαιρετικές παιδικές παραστάσεις που έχουν αποθεωθεί από μικρούς και μεγάλους θεατές, όπως: "Δον Κιχώτης", "Θησέας και Αριάδνη στο νησί των ταύρων" "Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας" κ.ά. Τη διασκευή του κλασικού κειμένου έχει αναλάβει ο διακεκριμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης, την πρωτότυπη μουσική ο καταξιωμένος Νίκος Κυπουργός, τους υπέροχους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια ο Μανόλης Παντελιδάκης.

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια βασισμένη στο διαχρονικό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ, “Η Παναγία των Παρισίων” είναι ένα έργο για τη διαφορετικότητα και τις κοινωνικές διακρίσεις, για τον αγνό, ανιδιοτελή έρωτα που φτάνει ως την απόλυτη προσφορά και αγάπη, για τον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της εξουσίας που συνθλίβουν ή χειραγωγούν ύπουλα τον απλό άνθρωπο. Ένα λογοτεχνικό αριστούργημα που θα μας ταξιδέψει στις ιστορίες του αγαθού Κουασιμόδου και της πανέμορφης Εσμεράλντας, γεμάτες από συγκίνηση, μαγεία, χιούμορ, παραμύθι, ιστορία, τραγούδια, δάκρυ και χαρά. Με σεβασμό στην ουσία και το ύφος του μυθιστορήματος, που προσαρμόζεται όμως στις σημερινές γλωσσικές και αισθητικές αντιλήψεις και συνθήκες, ώστε τα παιδιά κάθε ηλικίας να το παρακολουθούν με χαρά και ενδιαφέρον, αλλά και να αντλούν χρήσιμα ηθικά διδάγματα, ευεργετικά για τις ψυχές τους.

Από 3 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς μικροί και μεγάλοι θα ψυχαγωγηθούν και θα χειροκροτήσουν ένα ακόμη θεατρικό διαμάντι!

Συντελεστές
Διασκευή-κείμενο: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία-χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Σκηνικά-κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Σχεδιασμός φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος
Παραγωγή : PRIME ENTERTAINMENT LTD
Διεύθυνση παραγωγής: Χρηστίνα Νιάρου
Εκτέλεση παραγωγής: Δημήτρης Συνοδινός
Ειδικές κατασκευές: Δήμητρα Καίσαρη
Φωτογραφίες: Studio Vrettos
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού

Διανομή
Κουασιμόδος: Δημήτρης Πιατάς
Εσμεράλντα: Νάντια Κοντογεώργη
Φρολό: Θοδωρής Κατσαφάδος
Γκρεγκουάρ: Γιώργος Συμεωνίδης
Αρχηγός Των Τσιγγάνων: Κώστας Μαγκλάρας
Φοίβος: Δημήτρης Γκοτσόπουλος
Λουδοβίκος ΙΑ': Αλέξανδρος Ψυχράμης
Γρύπας Α': Μάριος Πετκίδης
Γρύπας Β': Ιωάννης Κοντέλλης
Μαζί τους οι (αλφαβητικά): Άγγελος Αντωνάκος, Άρτεμις Βαβάτσικα, Στράτος Γιαπτσέ, Ίρις Κατράκη, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Ανδρέας Λάβνερ, Ίρις Μάρα, Κοσμάς Μεταξόπουλος, Νατάσα Σαραντοπούλου, Γιάννης Σμέρος, Κώστας Τσιαμάγκας, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Ράνια Φόβου, Εύη Χατζάκη.

info
Θέατρο Παλλάς
Έναρξη: 3 Νοεμβρίου

Προπώληση εισιτηρίων
www.viva.gr
11876
σε όλα τα καταστήματα
Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, viva kiosk, αθηνόραμαgr, Yoleni's

Αν σου άρεσε κάνε