Οι ταινίες της εβδομάδας 18-24 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους

Οι ταινίες της εβδομάδας 18-24 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 13:51 Δημιουργία 18/10/18, 13:37

Εννέα νέες ταινίες έρχονται αυτή την εβδομάδα στις σκοτεινές αίθουσες.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Άρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA προετοίμαζε πυρετωδώς το θρυλικό διαστημικό της πρόγραμμα, ώστε να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Ο αγώνας αυτός οδήγησε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και σπουδαίες αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ
Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κλερ Φόι, Κρίστοφερ Αμποτ, Κάιλ Τσάντλερ
Είδος: Βιογραφική
Διάρκεια: 141'


ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΕΛ ΡΟΑΓΙΑΛ
Επτά άγνωστοι, ο καθένας με ένα κρυμμένο μυστικό, συναντιούνται στο Ελ Ροαγιάλ της Λίμνης Τάχο, ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο με σκοτεινό παρελθόν. Κατά τη διάρκεια μιας μοιραίας νύχτας, όλοι θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία για λύτρωση… πριν όλα πάνε κατά διαόλου.
Σκηνοθεσία: Ντρου Γκόνταρντ
Πρωταγωνιστούν: Τζεφ Μπρίτζες, Σίνθια Ερίβο, Ντακότα Τζόνσον, Κρις Χέμσγουορθ, Νικ Οφερμαν, Τζον Χαμ
Είδος: Μυστηρίου
Διάρκεια: 141'


PEPPERMINT
Μία εκρηκτική ιστορία εκδίκησης χάρη στο πρωτότυπο σενάριο του Τσαντ Σεν Τζον και την προσέγγιση του Μορέλ που υπηρετεί την ιστορία ισορροπώντας ανάμεσα στα κίνητρα των ηρώων και τα ξεσπάσματα της βίας που αυτά πυροδοτούν.
Σκηνοθεσία: Πιερ Μορέλ
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζον Γκάλαχερ Τζούνριο, Τζον Ορτιζ
Είδος: Περιπέτεια
Διάρκεια: 101'


ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
Ο Μάτι Μπέρτον είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο μποξ. Πλησιάζοντας το τέλος της καριέρας του, θέλει να βγάλει χρήματα για να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή στη σύζυγό του Έμμα και στην μικρή του κόρη Μία. Κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου αγώνα, ο Μάτι τραυματίζεται σοβαρά και πέφτει σε κώμα. Όταν ξυπνά, ξεκινά ο πραγματικός αγώνας καθώς ο Μάτι που έχει χάσει τη μνήμη του, καλείται να ενώσει το παζλ της διαλυμένης ζωής του κομμάτι-κομμάτι. Μια όμορφη και δυνατή ιστορία για την απώλεια και τελικά τη νίκη.
Σκηνοθεσία: Πάντι Κονσιντάιν
Πρωταγωνιστούν: Πάντι Κονσιντάιν, Τζόντι Γουίτακερ, Πολ Πόπλγουελ
Είδος: Κοινωνική
Διάρκεια: 92'


ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Ο επιτυχημένος δικηγόρος Σιγκεμόρι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Μισούμι, κατηγορούμενου για φόνο και κλοπή, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και για έναν άλλο φόνο πριν τριάντα χρόνια. Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Σιγκεμόρι την υπόθεση είναι μικρές αφού ο πελάτης του ομολογεί ελεύθερα την ενοχή του, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή αν καταδικαστεί. Καθώς διερευνά όλο και πιο βαθιά την υπόθεση, μελετώντας τις καταθέσεις της οικογένειας του θύματος και του ίδιου του Μισούμι, ο συνήθως σίγουρος Σιγκεμόρι αρχίζει να αμφιβάλλει για το αν ο πελάτης του είναι ο πραγματικός δολοφόνος.
Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε Εντα
Πρωταγωνιστούν: Μασακάρου Φουκουγιάμα, Κότζι Γιακούσο, Σινοσούκε Μιτσουσίμα
Είδος: Κοινωνική
Διάρκεια: 124'


ΚΤΗΝΟΣ
Σε μια μικρή νησιωτική κοινότητα, μια νεαρή γυναίκα, η Μολ ερωτεύεται έναν μυστηριώδη ξένο, τον Πασκάλ, ο οποίος την προτρέπει να δραπετεύσει από την καταπιεστική οικογένειά της. Οταν θα βρεθεί ύποπτος για μια σειρά βίαιων δολοφονιών, εκείνη θα τον υπερασπιστεί με πάθος. Σύντομα θα μάθει και ο ίδιος μέχρι πού μπορεί να φτάσει εκείνη.
Σκηνοθεσία: Μάικλ Πιρς
Πρωταγωνιστούν: Τζέσι Μπάκλεϊ, Τζόνι Φλιν, Τζέραλντιν Τζέιμς
Είδος: Θρίλερ
Διάρκεια: 107'


LORO
Τα σκάνδαλα, τα άγνωστα περιστατικά, η αλήθεια πίσω από τις φήμες και οι φήμες πίσω από την αλήθεια ενός από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της Ιταλίας. Σκηνές από την πολύκροτη ζωή του μεγιστάνα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε ένα διάστημα που καλύπτει τα χρόνια μεταξύ 2006 και 2010.
Σκηνοθεσία: Πάολο Σορεντίνο
Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Κάσια Σμούτνιακ, Κιάρα Ιέτσι
Είδος: Βιογραφική
Διάρκεια: 150'


ΠΟΘΟΣ
Ο Aριαλ, ένας ευκατάστατος μεσήλικας που δεν απέκτησε ποτέ παιδιά, δέχεται ένα τηλεφώνημα από την γυναίκα με την οποία είχε δεσμό στα φοιτητικά του χρόνια. Εκείνη έχει δύο μεγάλες αποκαλύψεις να του κάνει: η πρώτη είναι πως όταν χώρισαν, 20 χρόνια πριν, ήταν έγκυος και πως, 9 μήνες μετά, γέννησε ένα αξιολάτρευτο αγοράκι. Η δεύτερη αποκάλυψη θα αλλάξει τη ζωή του Aριαλ για πάντα.
Σκηνοθεσία: Σάβι Γκάμπιζον
Πρωταγωνιστούν: Σάι Αβίβι, Ασι Λέβι, Νέτα Ρίσκιν
Είδος: Κοινωνική
Διάρκεια: 100'


ΜΕΝΑΣΕ: ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ
Ο Μενάσε είναι πωλητής στο μπακάλικο της κοινότητας και πατέρας ενός μικρού γιου. Με το θάνατο της γυναίκας του, ο Μενάσε είναι αναγκασμένος, κατά τον ραβίνο, να δώσει το γιο του να ανατραφεί στην κοντινότερή του οικογένεια που έχει δυο γονείς. Για να κρατήσει το γιο του, θα πρέπει να ξαναπαντρευτεί, κάτι που προτιμά ν' αποφύγει, μια και ούτε ο πρώτος γάμος του δεν ήταν ευτυχής.
Σκηνοθεσία: Τζόσουα Ζ. Γουάινστιν
Πρωταγωνιστούν: Μενάσε Λάστιγκ, Γιόελ Φάλκοβιτς, Χέρσι Φίσμαν, Ρούμπεν Νιμπόρσκι
Είδος: Κοινωνική
Διάρκεια: 82'

Αν σου άρεσε κάνε