Συμφωνική Ορχήστρα Νέων: Συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων: Συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 17:28 Δημιουργία 05/12/18, 16:17

Με δύο συναυλίες, η πρώτη στις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και η δεύτερη στις 17 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει την αυλαία η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ). Οι συναυλίες, υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, ιδρυτή και μουσικού διευθυντή της ΕΛΣΟΝ, θα γίνουν με την υποστήριξη του Κοινοφελούς Ιδρύματος Ιώαννη Σ. Λάτση.

Θα γίνουν, μάλιστα, με τη συμμετοχή δυο κορυφαίων Έλληνων σολίστ πιάνου, της Αλεξίας Μουζάς στην Αθήνα και του Βασίλη Βαρβαρέσου στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο με τίτλο «ΑΤΛΑΣ», που θα παρουσιαστεί, δημιουργήθηκε για την ΕΛΣΟΝ από τον διεθνούς φήμης συνθέτη Harry Stafylakis.

Η είσοδος στις συναυλίες της ΕΛΣΟΝ είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα δελτία προτεραιότητας θα διανέμονται στον χώρο διεξαγωγής των συναυλιών δύο ώρες πριν την έναρξή τους.

Σημειώνεται ότι οι συναυλίες και η λειτουργία της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο υποστηρίζονται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο είναι ιδρυτικός χρηματοδότης της.

Το πρόγραμμα των συναυλιών

Harry Stafylakis (1982-): «ΑΤΛΑΣ» σε παγκόσμια πρεμιέρα
Frederic Chopin: Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε φα ελάσσονα, έργο 21
Felix Mendelssohn-Bartholdy: Συμφωνία αρ.5 σε ρε μείζονα/ ελάσσονα, έργο 107, «της Μεταρρύθμισης»

Αν σου άρεσε κάνε