Συλλογή βιβλίων για τους καρκινοπαθείς

Συλλογή βιβλίων για τους καρκινοπαθείς

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 14:27 Δημιουργία 12/12/18, 14:00

Η δράση διαβάΖΩ, της εθελοντικής ομάδας «win cancer», καλεί τους Αθηναίους να κάνουν ένα «δώρο αγάπης στους καρκινοπαθείς», να φέρουν το αγαπημένο τους βιβλίο, με μια ιδιόχειρη ευχή, στο μετρό Κεραμεικός, αύριο, Παρασκευή 14/12.

Πίστη Κρυσταλλίδου Σιάχου που καλεί τους Αθηναίους να φέρουν το αγαπημένο τους βιβλίο στον σταθμό του Μετρό «Κεραμεικός» την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί έως 6 το απόγευμα.

«Για δεύτερη φορά φέτος, καλούμε τον κόσμο να προσφέρει το αγαπημένο του βιβλίο, αλλά υπογεγραμμένο με μια ευχή από την καρδιά τους, ως ένα προσωπικό δώρο αγάπης και δύναμης, στους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων. Θέλουμε κάθε βιβλίο να έχει μια ιδιόχειρη ευχή για τον άνθρωπο που νοσηλεύεται τις μέρες των γιορτών. Θα είναι το δώρο μας για τα Χριστούγεννα προς τον άνθρωπο που μάχεται για τη ζωή του», αναφέρει η Πίστη Κρυσταλλίδου Σιάχου, συντονίστρια της δράσης ΔιαβάΖΩ.

«Όσο περισσότεροι δωρίσουν ένα βιβλίο, τόσο περισσότεροι ασθενείς θα λάβουν μια ευχή και μια συντροφιά. Το έχουμε δει εξάλλου να συμβαίνει. Όταν κάποιος παίρνει ένα βιβλίο στα χέρια του με ένα μήνυμα, δε νιώθει πια μόνος. Παίρνει δύναμη, ελπίδα. Νιώθει ότι ένας άγνωστος άνθρωπος νοιάζεται για εκείνον. Το πιο σημαντικό είναι αυτή η επαφή που δημιουργείται. Μάλιστα, πολλά σχολεία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και μάλιστα μαθητές δημοτικού και γυμνασίου ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν βιβλία με τις ευχές τους και τα μηνύματά τους», προσθέτει.

Η ιδέα του μηνύματος, όπως εξηγεί η κ. Κρυσταλλίδου Σιάχου ήρθε όταν «πέρυσι διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος που μας έφερνε τα βιβλία του έγραφε και μια ευχή. Ήθελαν να ευχηθούν καλή ανάρρωση, καλό κουράγιο. Για αυτό και φέτος την ίδια μέρα το οργανώσαμε διαφορετικά, το κάναμε πιο προσωπικό, αφού θα τα μοιράσουμε κατευθείαν στους ασθενείς».

Όπως τονίζει η κ. Κρυσταλλίδου Σιάχου «υπάρχουν και πολλοί συνάνθρωποί μας που δεν επιθυμούν να αποχωριστούν το αγαπημένο τους βιβλίο αλλά επιλέγουν να αγοράσουν ένα καινούργιο». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη της ΣΤΑΣΥ «που μας παραχώρησε τον χώρο του σταθμού ‘Κεραμεικός' και στηρίζει την προσπάθειά μας», ενώ θα συμμετάσχει και το «Όραμα ελπίδας» που θα ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών.

Το 2017 η δράση ΔιαβάΖΩ με τη βοήθεια και τη συμμετοχή του κόσμου κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 5.000 βιβλία για τις βιβλιοθήκες στο αντικαρκινικό - ογκολογικό νοσοκομείο Αθηνών «'Αγιος Σάββας», στο ειδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι», στο «Θεαγένειο» στη Θεσσαλονίκη , ενώ δημιουργήθηκαν 4 νέες βιβλιοθήκες σε νοσοκομεία και πολιτιστικά κέντρα.

Σημειώνεται ότι η συλλογή βιβλιών θα γίνει την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου από τις 9 έως 6 το απόγευμα στο μετρό του Κεραμεικού.

Αν σου άρεσε κάνε