Η Μπιγιονσέ έφερε 10 εκ. επισκέπτες στο Λούβρο!

Η Μπιγιονσέ έφερε 10 εκ. επισκέπτες στο Λούβρο!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 15:24 Δημιουργία 04/01/19, 15:11

Έσπασε όλα τα κοντέρ ο αριθμός των επισκεπτών στο Λούβρο, που ξεπέρασε το όριο των δέκα εκ. επισκεπτών το 2018. Στο ιστορικό αυτό ρεκόρ συνέβαλε το βίντεοκλιπ της δημοφιλούς τραγουδίστριας Μπιγιονσέ που γυρίστηκε στους χώρους του μουσείου, παραδέχθηκε ο διευθυντής του Λούβρου.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του, και νομίζω για πρώτη φορά στην ιστορία των μουσείων, περισσότερα από δέκα εκατομμύρια λάτρεις της τέχνης επισκέφτηκαν το Λούβρο το 2018», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο ο Ζαν-Λικ Μαρτινέζ, πρόεδρος και διευθυντής του Λούβρου.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του μουσείο, στον αριθμό ρεκόρ συνέβαλλε σημαντικά ένα διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ: Το μουσικό βίντεο κλιπ της Μπιγιονσέ και του Τζέι Ζι που γυρίστηκε στους χώρους του Λούβρου, μπροστά από εμβληματικά έργα τέχνης.

Το Λούβρο σημειώνει σε μια ανακοίνωση του, την ικανοποίησή του απέναντι στην ανταπόκριση που είχε το βίντεο κλιπ για το τραγούδι "APES**T", όπου το διάσημο ζευγάρι τραγουδάει μπροστά από τη Μόνα Λίζα, την Αφροδίτη της Μήλου και άλλα περίφημα έργα τέχνης. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει σχεδόν 150 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

«Είναι καλό που βλέπουμε ότι αυτοί οι Αμερικανοί καλλιτέχνες, δημιουργοί του σήμερα, ενδιαφέρονται για ένα μουσείο αρχαιολογίας και αρχαίας τέχνης» σημείωσε στο Reuters ο διευθυντής του Λούβρου, Ζαν Λικ Μαρτινέζ.

Αν σου άρεσε κάνε