Ν. Κακλαμάνης στο «Χ»: Είναι η μοίρα της ΝΔ να βγάζει την Ελλάδα από τα αδιέξοδα

Ν. Κακλαμάνης στο «Χ»: Είναι η μοίρα της ΝΔ να βγάζει την Ελλάδα από τα αδιέξοδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ UPD 12:17 Δημιουργία 27/06/19, 12:08

«Είναι η μοίρα της ΝΔ να βγάζει την Ελλάδα από τα αδιέξοδα». Αυτό είναι το ισχυρό μήνυμα, που στέλνει ο Νικήτας Κακλαμάνης μόλις εννέα μέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, η οποία αναμένεται να σηματοδοτήσει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Μιλώντας στο «Xrimaonline.gr», ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, επισημαίνει ότι οι Έλληνες θα υπερψηφίσουν τη «γαλάζια» παράταξη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γνωρίζοντας πια, τι σημαίνει «πρώτη φορά Αριστερά».

Ο ίδιος ορίζει την επιστροφή στην κανονικότητα ως το διακύβευμα της κάλπης, υπογραμμίζοντας τα καυτά «μέτωπα», για οποία η ΝΔ έχει το σχέδιο της οριστικής αντιμετώπισής τους και δηλώνοντας πως η οικονομία ήταν και είναι πάντα το μεγάλο στοίχημα.

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρεται και στην αναβάθμιση της Βουλής την επόμενη μέρα, κάνοντας λόγο για στενή συνεργασία με όλα τα δημοκρατικά κόμματα, με στόχο την εξεύρεση λύσεων κοινής αποδοχής.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στο «Xrimaonline.gr»

1. Ποιό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Επιβάλλεται, να επιστρέψει η κανονικότητα στην Χώρα. Να σταματήσει η διάλυση της μεσαίας τάξης από την φορολογία, να επανέλθει η ασφάλεια στην καθημερινότητα όλων, να υπάρξει ουσιαστική προστασία του κοινωνικού κράτους. Απλά πράγματα, δηλαδή, που κοντεύουμε να τα ξεχάσουμε»

2. Οι Έλληνες πολίτες θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση Τσίπρα με βάση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών;

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα υπερψηφίσουν την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κόσμος κουράστηκε από τον κ. Τσίπρα και τα ψέματα. Μετά από 4,5 χρόνια γνωρίζει τι σημαίνει «πρώτη φορά αριστερά». Ξέρετε κάτι; Είμαι από το 1990 στην πολιτική και είναι η πρώτη φορά, που βλέπω έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, να υπόσχεται λιγότερα από έναν πρωθυπουργό! Η ΝΔ πάντα αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της Χώρας στα δύσκολα. Είναι η μοίρα της Παράταξης μας, να βγάζει την Ελλάδα από τα αδιέξοδα. Θυμηθείτε το 1974 με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Θυμηθείτε το 1980 με την είσοδο μας στον στενό πυρήνα της Ευρώπης. Θυμηθείτε το 1989, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επεδίωξε να κάνει πράγματα πρωτοποριακά αλλά το τότε ΠΑΣΟΚ, που είχε εδραιωθεί μέσα στον κρατικό μηχανισμό, «τράβηξε χειρόφρενο» σε όλα. Θυμηθείτε το 2010, όταν η Ελλάδα παραδόθηκε στα χέρια του ΓΑΠ, η ανεργία ήταν μόλις 7,5%,τα σπρέντ 150 μονάδες. Και μετά ήρθαν τα μνημόνια….Αυτά, ο ελληνικός Λαός δεν τα ξέχασε και έτσι εξηγείται, ότι μόνο η ΝΔ απ’ όλα τα παραδοσιακά κόμματα διατηρήθηκε ζωντανή πολιτικά από τη μνημονιακή λαίλαπα»

3. Ποιό είναι το κρίσιμο ζήτημα, στο οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ θα δώσει προτεραιότητα, με το που αναλάβει τα ηνία της χώρας;

«Αναμφισβήτητα η οικονομία ήταν και είναι το μεγάλο στοίχημα. Ειδικά, μάλιστα από τη στιγμή, που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν βιώσει 10 χρόνια αιματηρών στερήσεων, με την μεσαία τάξη να φθάνει σε σημείο εξόντωσης. Απαιτείται όμως και η δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, που να προσελκύει επενδύσεις και όχι να τις «κολλάει» (π.χ. Ελληνικό), απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση καθώς και νέος εκλογικός νόμος . Θα ήθελα όμως, να προσθέσω και ένα ακόμη ζήτημα, που είναι στο ίδιο επίπεδο κρισιμότητας. Πρόκειται για την ασφάλεια, η οποία έχει πληγεί στον μέγιστο βαθμό και σε κάθε κλίμακα. Από τις γειτονιές της Αθήνας ως τη Βουλή. Είναι τα Πανεπιστήμια, που έχουν μετατραπεί σε άσυλα ανομίας, είναι το άβατο των Εξαρχείων, είναι πλέον οι απίστευτες αλλαγές, που έγιναν «κακήν κακώς» και σε «μηδέν χρόνο» στον ποινικό κώδικα με συνέπεια κακουργήματα, να μετατρέπονται σε πλημμελήματα»

4. Τί απαντάτε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ, ως κυβέρνηση θα «χτυπήσει» το κοινωνικό κράτος;

«Παραμύθια! Η ΝΔ έρχεται να ενώσει και όχι να διχάσει τους Έλληνες. Έρχεται για να κάνει καλύτερο το παρόν και το μέλλον του Λαού μας. Έρχεται, για να δημιουργήσει μόνιμες δουλειές, με σταθερούς μισθούς και όχι επιδόματα. Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν. Σας αναφέρω χαρακτηριστικά ένα παράδειγμα: Το 2005, όταν ήμουν υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης-Καραμανλή, μαζί με τον Πέτρο Δούκα, τότε Υφυπουργό Οικονομίας υπογράψαμε μία απόφαση (ΚΥΑ –Υ4Α/48566/2005, ΦΕΚ Β’ 668/18-5-2005) που κάλυπτε οποιονδήποτε δεν είχε ασφάλεια για την υγεία και όχι μόνο. Αυτό είναι ή δεν είναι κοινωνικό κράτος; Επειδή το έκανε η «επάρατος δεξιά» δεν είναι πρόοδος και επειδή το έκανε μετά από χρόνια η «αριστερά» είναι πρόοδος;»

5. Τί σκέφτεται να πράξει η κυβέρνηση της ΝΔ για την αναβάθμιση της Βουλής, η οποία είχε υποβαθμιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγγέλλουν «γαλάζια» στελέχη;

«Η κυβέρνηση έχει την εκτελεστική «εξουσία» (η πραγματική εξουσία πηγάζει μόνο από τον Λαό) και η Βουλή την νομοθετική ευθύνη. Η συνεργασία είναι ασφαλώς αναγκαία και θα υπάρξει όπως επίσης και ο αλληλοσεβασμός αυτών των δύο λειτουργιών, που είναι απαραίτητος. Οι υποδομές στην Βουλή (ο’ τι καλό έχει ξεκινήσει θα συνεχιστεί), η ανάδειξη του Ιδρύματος της Βουλής σε πρωταγωνιστικό πυλώνα πολιτισμού και κυρίως η στενή συνεργασία με όλα τα δημοκρατικά κόμματα, ώστε να καταλήγουμε σε λύσεις κοινής αποδοχής».

Αν σου άρεσε κάνε