Ανακαλούνται μοντέλα της Alfa Romeo με κενό ασφαλείας

Ανακαλούνται μοντέλα της Alfa Romeo με κενό ασφαλείας

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 14:28 Δημιουργία 02/04/19, 14:17

Νέο πρόβλημα ασφαλείας, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ατύχημα, εντοπίστηκε σε 60.000 οχήματα της Alfa Romeo, με την εταιρεία να προχωρά σε άμεση ανάκληση.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγους μήνες ανακοινώθηκε ανάκληση για πρόβλημα που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και πυρκαγιά.

Πιο συγκεκριμένα, η νεότερη ανάκληση αφορά στις Alfa Romeo Giulia και Stelvio της περιόδου από το 2017 έως σήμερα (δηλαδή σε όλα τα μοντέλα), οι οποίες είναι εξοπλισμένες με το σύστημα ενεργού cruise control της εταιρείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την Ιταλική εταιρεία, λόγω προβλήματος λογισμικού, το ενεργό cruise control υπάρχει περίπτωση να μην απενεργοποιηθεί αυτόματα, όταν ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του φρένου. Παράλληλα, μπορεί να συνεχίσει να επιταχύνει αυξάνοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου παραπάνω από αυτήν που έχει θέσει ο οδηγός του. Το συγκεκριμένο, όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ατύχημα. Για αυτό και η εταιρεία συμβουλεύει τους κατόχους να μην ενεργοποιούν το cruise control μέχρι να διορθωθεί η αστοχία.

H συγκεκριμένη μεγάλη ανάκληση έρχεται αμέσως μετά από ακόμα μία που αφορούσε 34.000 Giulia & Stelvio. Σύμφωνα με την οδηγία, οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων πρέπει να πάνε στα συνεργεία για έλεγχο στον καταλύτη, αφού υπάρχει περίπτωση υπερθέρμανσης του, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πυρκαγιά…

Αν σου άρεσε κάνε