Επανακυκλοφορεί η θρυλική Aston Martin του πράκτορα 007

Επανακυκλοφορεί η θρυλική Aston Martin του πράκτορα 007

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 13:05 Δημιουργία 16/05/19, 12:52

25 αντίγραφα του DB5 του 1964, το οποίο οδηγούσε ο διάσημος κινηματογραφικός πράκτορας 007 θα κατασκευάσει η Aston Martin.

Πρόκειται για το μοντέλο το οποίο οδήγησε πρώτος ο Σον Κόνερι στην ταινία «Goldfinger».

Το ιδιαίτερο αυτοκίνητο πάντως, θα είναι διαθέσιμο μόνο για όσους είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, με το κόστος του να αγγίζει τα 3,2 εκατ. ευρώ.

Όσοι αποφασίσουν να καταβάλουν αυτό το ποσό, θα μπορούν να απολαύσουν ορισμένους από τους αμυντικούς μηχανισμούς που είχε το όχημα του Τζέιμς Μποντ.

Το αυτοκίνητο, μεταξύ άλλων, θα βγάζει προπέτασμα καπνού από την εξάτμιση και λάδια από τα πίσω φανάρια, ενώ θα διαθέτει περιστρεφόμενες πινακίδες και αντίγραφα όπλων, που όμως θα ρίχνουν άσφαιρα πυρά.

Πάντως, το όχημα δεν θα διαθέτει το εκτινασσόμενο κάθισμα του πρωτότυπου DB5, αν και στον λεβιέ των ταχυτήτων υπάρχει το κόκκινο κουμπί που το πυροδοτεί.

Η εταιρεία θα κατασκευάσει συνολικά 28 οχήματα: Πέρα από τα 25 που θα βγουν στην αγορά, σύμφωνα με το CNN, ένα όχημα θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις της Aston Martin, ένα θα παραμείνει στην κατοχή της ΕΟΝ Productions – παραγωγός εταιρεία των ταινιών του Τζέιμς Μποντ – και ένα θα τεθεί σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τα οχήματα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Aston Martin στο Μπακινχαμσάιρ της Βρετανίας.

Αν σου άρεσε κάνε