Τώρα πλέον μπορείτε να σερφάρετε και από το αερπλάνο

Τώρα πλέον μπορείτε να σερφάρετε και από το αερπλάνο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 15:31 Δημιουργία 23/07/19, 15:21

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αεροπορίας (EAN), το ταχύτερο εν πτήσει δίκτυο στην Ευρώπη, προσφέρεται πλέον από τις αεροπορικές εταιρείες σε περισσότερους από 30.000 επιβάτες σε όλη την ήπειρο κάθε μέρα.

Επιτρέπει έτσι στους να περιηγούνται με ευκολία στο διαδίκτυο, να βλέπουν βίντεο, να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να απολαμβάνουν παιχνίδια σε πραγματικό χρόνο και πολλά άλλα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Προς το παρόν, στα πλαίσια της ‘soft launch’ φάσης στους αρχικούς αεροπορικούς πελάτες, η βραβευμένη ιντερνετική σύνδεση είναι προσβάσιμη σε περισσότερα από 100 δρομολόγια από βασικούς προορισμούς όπως το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, την Αθήνα, τη Λισαβόνα, την Πράγα, τη Ρώμη και τη Βιέννη. Μέχρι αυτή τη στιγμή, σχεδόν δύο εκατομμύρια επιβάτες έχουν ταξιδέψει σε πτήσεις με πρόσβαση στο EAN.

Βασιζόμενο στη μοναδική Ευρωπαϊκή υποδομή, το EAN σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην εμπειρία των αεροπορικών επιβατών στην ήπειρο, με ασύγκριτες ταχύτητες, αδιάλειπτη κάλυψη και σημαντικά χαμηλότερη καθυστέρηση από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό εν πτήσει δίκτυο στην αγορά.

Ο Φίλιπ Μπάλαμ, Πρόεδρος της Inmarsat Aviation, δήλωσε: "Το EAN αποτελεί ένα πρωτοφανές νέο σημείο αναφοράς για την εν πτήσει σύνδεση, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Συνδυάζει την τεχνογνωσία των πιο καινοτόμων εταιρειών της Ευρώπης, για την παροχή της καλύτερης διασύνδεσης στην κατηγορία της, την οποία δε μπορεί να ανταγωνιστεί κανένα άλλο δίκτυο. Συνεργαζόμαστε με τους αρχικούς αεροπορικούς πελάτες μας στα πλαίσια της παρακολούθησης και τελειοποίησης της υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της ελεγχόμενης διάθεσης πριν από την υλοποίησή της στον ευρύτερο αεροπορικό στόλο τους. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την αρχική ανταπόκριση, τόσο από τις αεροπορικές εταιρίες όσο και από τους επιβάτες τους, η οποία αποδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που ήδη παίζει το EAN στον κλάδο της ευρωπαϊκής αεροπορίας. Το όραμα ενός μοναδικού, πανευρωπαϊκού δικτύου διασύνδεσης υψηλής ταχύτητας εν πτήσει, υλοποιείται διαθέτοντας μια υψηλής τεχνολογίας υποδομή στον αέρα και στο έδαφος.»

Προϊόν της Inmarsat και της Deutsche Telekom (DT) σε συνεργασία με κορυφαίες Ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η Thales, η Nokia, η Airbus, η Cobham και η EAD Aerospace, το EAN έχει σχεδιαστεί εξαρχής ειδικά για τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Αεροπορίας. Παρέχει σταθερή εν πτήσει σύνδεση σε όλη την Ευρώπη, η οποία αποτελεί έναν από τους εναέριους χώρους με τη μεγαλύτερη συμφόρηση στον κόσμο, με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο επιβάτες και 11 εκατομμύρια πτήσεις ετησίως.

Για τις αεροπορικές εταιρείες πελάτες, το EAN προσφέρει επίσης τον ταχύτερο χρόνο εγκατάστασης δικτύου στον κόσμο, απαιτώντας λιγότερο από εννέα ώρες για κάθε αεροπλάνο. Αυτό σημαίνει ότι το αεροπλάνο παραμένει καθηλωμένο για σημαντικά λιγότερο χρόνο. Χάρη στο χαμηλό βάρος συστήματος, την υψηλή απόδοση και τις μικρές απαιτήσεις συντήρησης, επιτυγχάνεται χαμηλότερο συνολικό κόστος λειτουργίας.

Ο Ρολφ Νάφζιγκερ, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Deutsche Telekom Global Carrier, δήλωσε: “Χαιρόμαστε που οι επιβάτες αερογραμμών απολαμβάνουν πλέον τις μοναδικές δυνατότητες εν πτήσει δικτύου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αεροπορίας. Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα, όχι μόνο για τη Deutsche Telekom και την Inmarsat, αλλά για όλους τους Ευρωπαϊκούς συνεργάτες που συμμετείχαν και απογείωσαν το συγκεκριμένο καινοτόμο δίκτυο. Το EAN έχει ένα σπουδαίο μέλλον , καθώς θα συνεχίσει να υλοποιείται σε όλο και περισσότερα αεροσκάφη των αρχικών πελατών τους επόμενους μήνες. Επιπλέον, ο ελαφρύς, μικρός και χαμηλής συντήρησης εξοπλισμός, αποτελεί μία πειστική επιχειρηματική ευκαιρία για άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες.”

Αν σου άρεσε κάνε