Την Τετάρτη στη Σύρο η πρώτη δοκιμή για το σύστημα 112

Την Τετάρτη στη Σύρο η πρώτη δοκιμή για το σύστημα 112

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 17:20 Δημιουργία 30/07/19, 17:18

TAGS

Αύριο, Τετάρτη 31 Ιουλίου και στη Σύρο το σύστημα μαζικής αποστολής SMS σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, μέσω του αριθμού 112.

Το μήνυμα που θα ενημερώνει ότι πρόκειται για δοκιμή και ότι δεν απαιτείται από τους αποδέκτες να κάνουν κάποια ενέργεια, θα το λάβουν όσοι βρίσκονται με το… κινητό τους στη Σύρο και δεν είναι μέσω roaming. H διαχείριση και αποστολή του μηνύματος θα γίνει από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής όπου και θα βρεθεί ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η «ενδιάμεση λύση» με SMS έχει εξαγγελθεί την 12η Ιουλίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως μια προσωρινή κάλυψη λειτουργιών του συστήματος 112 που δεν είναι ακόμα διαθέσιμες, μέσω της αποστολής συμβατικών SMS σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται εντός των περιοχών ενδιαφέροντος.

Η «ενδιάμεση λύση» με SMS, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα παραδοθεί πλήρως λειτουργική εντός του χρονοδιαγράμματος του ενός μήνα που τέθηκε από τον Πρωθυπουργό. Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης του 112 (το οποίο θα έχει παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2019), θα διεξαχθεί δοκιμή αποστολής ειδοποιήσεων CBS σε όσα κινητά θα βρίσκονται εκείνη την ώρα στην ίδια περιοχή.

Αν σου άρεσε κάνε