Τηλεργασία έως το τέλος του έτους για Google και Facebook

Τηλεργασία έως το τέλος του έτους για Google και Facebook

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 10:45 Δημιουργία 11/05/20, 10:42

To Facebook και η Google ανακοίνωσαν πως θα επιτρέπουν σε εργαζομένους να συνεχίζουν να δουλεύουν από τα σπίτια τους για το υπόλοιπο του έτους.

Όπως αναφέρει το BBC, οι κολοσσοί της τεχνολογίας ανακοίνωσαν σχέδια για το άνοιγμα των γραφείων τους σύντομα, μα επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία για την τηλεργασία.

Η Google είχε ανακοινώσει αρχικά πως θα συνέχιζε την πολιτική της όσον αφορά στην εργασία από το σπίτι μέχρι την 1η Ιουνίου, μα την παρατείνει για επτά ακόμα μήνες. Το Facebook ανέφερε πως θα ανοίξει ξανά τα γραφεία του στις 6 Ιουλίου, καθώς είναι σε εξέλιξη σταδιακά η άρση των lockdowns.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σούνταρ Πιτσάι, είπε ότι οι εργαζόμενοι που πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο θα αρχίσουν να μπορούν να το κάνουν από τον Ιούλιο, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο η πλειονότητα των εργαζομένων που μπορούν να συνεχίζουν να δουλεύουν από το σπίτι θα είναι σε θέση να το κάνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, πρόσθεσε ο Πιτσάι.

Η ανακοίνωση συμπίπτει με αυτή του Facebook, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες αρχίζουν να παρουσιάζουν τις στρατηγικές τους για επιστροφή στη δουλειά. «Το Facebook έκανε το επόμενο βήμα στη φιλοσοφία του για επιστροφή στη δουλειά. Σήμερα ανακοινώσαμε πως οποιοσδήποτε μπορεί να δουλεύει εξ αποστάσεως μπορεί να το κάνει ως το τέλος της χρονιάς» είπε εκπρόσωπος. «Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτή είναι μια κατάσταση που είναι σε εξέλιξη, καθώς εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις για την επιστροφή στη δουλειά».

Όπως διευκρινίστηκε, καθορίζεται ακόμα από ποιους εργαζόμενους θα ζητηθεί να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας.

Ο «βασιλιάς» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν μεταξύ των πρώτων κολοσσών του χώρου της τεχνολογίας που ζήτησαν από τους εργαζόμενους να αρχίσουν να δουλεύουν εξ αποστάσεως. Το Facebook έδωσε επίσης στους εργαζόμενους μπόνους 1.000 δολαρίων για την τηλεργασία και τα κόστη της φροντίδας των παιδιών.

Αν σου άρεσε κάνε