Μέχρι τον Ιούλιο του 2021 η τηλεργασία για τους υπάλληλους της Facebook

Μέχρι τον Ιούλιο του 2021 η τηλεργασία για τους υπάλληλους της Facebook

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 09:58 Δημιουργία 07/08/20, 09:42

Τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2021 παρατείνει το καθεστώς της τηλεργασίας της για τους υπαλλήλους της η Facebook, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Η διοίκηση του τεχνολογικού κολοσσού ανακοίνωσε πως θα χορηγήσει στους υπαλλήλους της 1.000 δολάρια για τις ανάγκες της εργασίας από το σπίτι.

Η εταιρεία προστίθεται στη λίστα άλλων μεγάλων επιχειρήσεων τεχνολογίας που έχουν λάβει ανάλογες αποφάσεις πρόσφατα.

Στα τέλη Ιουλίου η Google ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους υπαλλήλους των οποίων η παρουσία δεν είναι απαραίτητη στα γραφεία να δουλεύουν από το σπίτι έως το τέλος του Ιουνίου 2021, ενώ το Twitter έχει προτείνει σε κάποιους από τους εργαζόμενους επ' αόριστον τηλεργασία.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες των εμπειρογνωμόνων σε θέματα υγείας αλλά και της κυβέρνησης, καθώς επίσης και με τα συμπεράσματα των εσωτερικών μας διαβουλεύσεων σχετικά με αυτό το ζήτημα, επιτρέπουμε στους εργαζόμενους να εξακολουθήσουν να εργάζονται από το σπίτι σε εθελοντική βάση έως τον Ιούλιο 2021», αναφέρει η ανακοίνωση του Facebook, ενώ προσθέτει ότι «επιπλέον, χορηγούμε στους εργαζόμενους εφάπαξ επίδομα 1.000 δολαρίων για τις ανάγκες του κατ' οίκον γραφείου τους».

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να ανοίγει και πάλι τα γραφεία της, με μειωμένο προσωπικό, όπου το επιτρέπουν οι κυβερνητικές οδηγίες και όπου υπάρχει ύφεση του ιού για περίπου δύο συνεχόμενους μήνες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι πολλά γραφεία στις ΗΠΑ και την Λατινική Αμερική είναι απίθανο να ανοίξουν και πάλι πριν το τέλος του έτους, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της Covid-19.

Αν σου άρεσε κάνε