ByteDance: «Κλειδί» το ok της Κίνας για την πώληση της TikTok

ByteDance: «Κλειδί» το ok της Κίνας για την πώληση της TikTok

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 08:33 Δημιουργία 31/08/20, 08:31

Την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης χρειάζεται η ΒyteDance για να πουλήσει τις δραστηριότητες της εφαρμογής TikTok στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του θέματος.

Καθώς πλησιάζει η προθεσμία που έχει δώσει ο Αμερικανός Πρόεδρος στη ΒyteDance για πώληση της εφαρμογής TikTok, το Πεκίνο ανακοίνωσε έναν νέο κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο προστίθενται και οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στον κατάλογο των εξαγωγικών προϊόντων που υπόκεινται σε έλεγχο και χρειάζονται ειδικές άδειες, όπως σημειώνει το Bloomgerg.

Πρόσφατα, η Walmart ένωσε δυνάμεις με τη Microsoft όσον αφορά την προσφορά για την app, ενώ η Oracle είναι πρόθυμη να πληρώσει 20 δισ. δολάρια για τη δημοφιλή εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο.

Οι νέοι περιορισμοί καλύπτουν τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η ΒyteDance στην TikTok και θα χρειαστεί η εταιρεία να ζητήσει έγκριση από την κυβέρνηση για οποιαδήποτε συμφωνία, σύμφωνα με το άτομο, που ζήτησε να μην ταυτοποιηθεί, επειδή οι λεπτομέρειες δεν είναι δημόσιες. Ο νέος κανόνας στοχεύει στην καθυστέρηση της πώλησης και δεν αποτελεί πλήρη απαγόρευση, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό της είδησης. Η ByteDance δήλωσε ότι η εταιρεία γνωρίζει τους νέους περιορισμούς και «θα συμμορφωθεί αυστηρά» με τους κινεζικούς κανονισμούς για τις εξαγωγές τεχνολογίας.

Αν σου άρεσε κάνε