Κίνα: Σκάνδαλο με εταιρεία που είχε

Κίνα: Σκάνδαλο με εταιρεία που είχε "φακελωμένα" 2,4 εκατ. άτομα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 14:46 Δημιουργία 15/09/20, 14:24

"Φακελωμένους" φαίνεται να είχε η κινεζική εταιρεία Zhenhua Data, 2,4 εκατομμύρια πολίτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ινδία, τη Βρετανία και άλλες χώρες της Δύσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Zhenhua Data είχε στην κατοχή της ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, οικογενειακή κατάσταση, σχέσεις με συγγενείς και φίλους, παρουσία στα social media αλλά και πιο προσωπικά στοιχεία όπως αριθμούς λογαριασμών αιτήσεις εργασίας και ψυχολογικά προφίλ που φαίνεται να είχαν ανακτηθεί από το dark web.

Εκτός από τα προσωπικά δεδομένα των απλών πολιτών, η εταιρεία διατηρούσε και πληροφορίες για μέλη βασιλικών οικογενειών, πολιτικών, θρησκευτικών ηγετών και στρατιωτικών αξιωματούχων, τους οποίους και παρακολουθούσαν.

Παρ'όλο που δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο η Zhenhua Data διατηρούσε τα συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, Κινέζος χάκερ κατάφερε να τα αποσπάσει από τα αρχεία της εταιρείας και να τα παραδώσει κρυφά στο δίκτυο Five Eyes Intelligence.

Η Zhenhua Data, διαφήμιζε πως «παρέχει υπηρεσίες προπαγάνδας σε φορείς σχετικούς με το στρατό, την ασφάλεια και τις διεθνείς σχέσεις».ενώ όπως υποστήριζε, «η Zhenhua Data σκοπεύει να συμβάλλει τα μέγιστα στην μεγάλη αναγέννηση του κινεζικού έθνους», ωστόσο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, η ιστοσελίδα της εταιρείας "κατέβηκε"

Αν σου άρεσε κάνε