Εξωπλανήτης «π-Γη»: Η νέα ανακάλυψη των αστρονόμων

Εξωπλανήτης «π-Γη»: Η νέα ανακάλυψη των αστρονόμων

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 14:13 Δημιουργία 22/09/20, 13:59

Εξωπλανήτη που θυμίζει ...Γη, ανακάλυψαν αστρονόμοι, καθώς το μέγεθός περίπου όσο του δικού μας πλανήτη, ενώ η κάθε περιφορά του ολοκληρώνεται κάθε 3,14 ημέρες.

Όπως είναι φυσικό, το όνομα του εξωπλανήτη είναι εμπνευσμένο από τη μαθηματική σταθερά «π» -το λόγο της περιφέρειας προς τη διάμετρο ενός κύκλου και, με ακρίβεια οκτώ δεκαδικών ψηφίων, ισούται με 3,14159265.

Σύμφωνα με την έκθεση των ερευνητών του αμερικανικού Πανεπιστημίου ΜΙΤ, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό αστρονομίας «Astronomical Journal», οι πρώτες ενδείξεις για τον «π-Γη» υπήρχαν από το 2017 μέσω του αμερικανικού διαστημικού τηλεσκοπίου «Κέπλερ». Κατά τους ίδιους, πρόκειται για έναν πιθανότατα βραχώδη πλανήτη με εκτιμώμενη ακτίνα ίδια με αυτή της Γης, κινείται με ταχύτητα 81 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, γύρω από ένα ψυχρό άστρο-νάνο με μικρή μάζα, που έχει μέγεθος περίπου το ένα πέμπτο του Ηλιου.

Ο πλανήτης υπολογίζεται πως δεν είναι φιλόξενος για οποιοδήποτε είδος ζωής λόγω της μικρής απόστασης της τροχιάς του από το άστρο του και της υψηλής θερμοκρασίας στην επιφάνειά του.

Αν σου άρεσε κάνε