«Shorts»: Το νέο ...TikTok από το Youtube

«Shorts»: Το νέο ...TikTok από το Youtube

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 16:09 Δημιουργία 24/09/20, 15:51

Μια νέα εκδοχή του διάσημου πλέον TikTok ετοιμάζεται να παρουσιάσει η μητρική εταιρεία του Youtube προκειμένου να «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό.

Η «Shorts» θα επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν βίντεο τα οποία θα μπορούν να εμπλουτίζουν με φίλτρα, εφέ και μουσική ακριβώς όπως και το TikTok.
Η πλατφόρμα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τις επόμενες ημέρες στην Ινδία με σκοπό να εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο εγχείρημα του Youtube ανακοινώθηκε αμέσως μετά την απόφαση της Κινεζικής ByteDance να δεχθεί την προσφορά της Oracle για τη λειτουργία του TikTok στην αμερικανική αγορά.

Η κυβέρνηση Τραμπ, είχε καλέσει τη ByteDance να βάλει «πωλητήριο» στις δραστηριότητες του TikTok επί αμερικανικού εδάφους με την προθεσμία του Λευκού Οίκου να εκπνέει στις 20 Σεπτεμβρίου, μετά το πέρας της οποίας, θα της επιβαλλόταν οριστικό «λουκέτο», σε περίπτωση που δεν προχωρούσε η πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων του TikTok.

Η παραπάνω τακτική της Αμερικανικής κυβέρνησης συγκαταλέγεται στον άτυπο πόλεμο του προέδρου Τράμπ κατά της Κίνας, ο οποίος υποστηρίζει πως κινεζικές εταιρείες ενεργούν ως «κατάσκοποι» για λογαριασμό του Πεκίνου, υποκλέβοντας προσωπικά στοιχεία των Αμερικανών.

Αν σου άρεσε κάνε