Εντοπίστηκαν λίμνες στον πλανήτη Άρη - Τι λένε οι επιστήμονες

Εντοπίστηκαν λίμνες στον πλανήτη Άρη - Τι λένε οι επιστήμονες

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 14:16 Δημιουργία 29/09/20, 14:01

Νέες ανακαλύψεις που αφορούν στον πλανήτη Άρη και την ύπαρξη πιθανής ζωής φέρνουν στο φως Ιταλοί επιστήμονες.

Δύο μόλις χρόνια μετά την ανακάλυψη μιας μεγάλης λίμνης στον πλανήτη Άρη, οι Ιταλοί ερευνητές, ανακοίνωσαν τον εντοπισμό δικτύου λιμνών με αλάτι κάτω από την επιφάνεια του νότιου πόλου του «κόκκινου πλανήτη».

Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature Astronomy, η κύρια λίμνη έχει διάμετρο 20 με 30 χιλιόμετρα και βρίσκεται περίπου 1,5 χλμ κάτω από το παγωμένο έδαφος του πλανήτη, ενώ στην ίδια δημοσίευση αναφέρουν πως έχουν εντοπίσει ακόμα τρεις μικρότερες λίμνες.

Όπως εκτιμούν οι ίδιοι, τα ευρήματα για πιθανή παρουσία νερού αυξάνει τις πιθανότητες για ύπαρξη μικροβιακής ζωής στην επιφάνεια ή το υπέδαφος του Άρη ενώ οι συγκεντρώσεις αλατιού ίσως είναι ο λόγος για τον οποίο το νερό δεν έχει γίνει πάγος, καθώς η θερμοκρασία στην επιφάνεια του Άρη φτάνει τους -113 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την επιστήμη, ο Άρης πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια ήταν ζεστός και υγρός όπως η Γη, αλλά κατέληξε άγονος και ξερός όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Στην ανακοίνωσή τους οι επιστήμονες καταλήγουν: «αυτές οι περιοχές με νερό είναι ενδιαφέρουσες από βιολογικής άποψης και οι αποστολές στον Άρη θα πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτή την περιοχή».

Αν σου άρεσε κάνε