Νοσοκομεία Ε.Ε.: Μαζικές παραγγελίες ρομπότ που καθαρίζουν τον κορονοϊό

Νοσοκομεία Ε.Ε.: Μαζικές παραγγελίες ρομπότ που καθαρίζουν τον κορονοϊό

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 15:37 Δημιουργία 13/10/20, 15:29

Σε μαζικές παραγγελίες των ειδικών ρομπότ εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας, ικανής να καθαρίζει χώρους από τον κορονοϊό, προβαίνουν νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη.

Μόνο στην Ισπανία σχεδόν 200 νοσοκομειακές μονάδες έχουν παραγγείλει τα συγκεκριμένα ρομπότ, τα οποία έχουν αποτελεσματικότητα 99,99% στον καθαρισμό κλειστών χώρων από κάθε επικίνδυνο μικροοργανισμό, περιλαμβανομένου και του SARS-CoV-2, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais.

Υπολογίζεται ότι οι παραγγελίες από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνούν τις 500.

Τα αποστειρωτικά ρομπότ συνιστούν πάντρεμα δύο τεχνολογιών, της ρομποτικής και της υπεριώδους ακτινοβολίας, και είναι εξαιρετικά χρήσιμα σε καιρούς πανδημίας, αφού καθαρίζουν αίθουσες από ιούς χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Πρόκειται για εφαρμογή της Δανέζικης εταιρείας Blue Ocean Robotics, και έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τις Βρυξέλλες να ενθαρρύνουν ενεργά την αγορά και χρήση των αποστειρωτικών ρομπότ, ειδικά σε δομές υγείας.

Οι Βρυξέλλες θέλουν να διανεμηθούν τα πρώτα 50 ρομπότ τον Νοέμβριο και στη συνέχεια να μοιράζονται με τον ίδιο ρυθμό των 50 κάθε μήνα σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία.

Πηγή: El Pais

Αν σου άρεσε κάνε