Έρευνα: Η παγκόσμια πανδημία επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Έρευνα: Η παγκόσμια πανδημία επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 16:09 Δημιουργία 21/10/20, 16:01

Η πανδημία μπορεί να έχει αποτελέσει τον καταλύτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλο τον κόσμο, αλλά ο συνεχής μετασχηματισμός είναι δύσκολος: το 94% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν παγιωμένα εμπόδια στον μετασχηματισμό.

Σύμφωνα με τη μελέτη DT Index 2020, τα ακόλουθα αποτελούν τα κορυφαία 3 εμπόδια για την επιτυχία του ψηφιακού μετασχηματισμού:

  1. Ανησυχίες για την προστασία του απορρήτου των δεδομένων και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (από την 5η θέση το 2016)

  2. Έλλειψη προϋπολογισμού και πόρων (#1 το 2016, #2 το 2018)

  3. Αδυναμία εξαγωγής συμπερασμάτων από τα δεδομένα ή/και εξαιτίας υπερβολικού όγκου πληροφορίας (άλμα οκτώ θέσεων από το 2016)

Πριν από την πανδημία, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων επικεντρώθηκαν έντονα στις θεμελιώδεις τεχνολογίες και όχι στις αναδυόμενες τεχνολογίες. Η συντριπτική πλειοψηφία, 89% αναγνωρίζουν ότι, ως αποτέλεσμα της διαταραχής του τρέχοντος έτους, χρειάζονται μια πιο ευέλικτη και επεκτάσιμη υποδομή πληροφορικής, για να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Η μελέτη DT Index παρουσιάζει τις κορυφαίες τεχνολογικές επενδύσεις για τα επόμενα ένα έως τρία χρόνια:

  1. Κυβερνο-ασφάλεια

  2. Εργαλεία διαχείρισης δεδομένων

  3. Υποδομή 5G

  4. Λογισμικό προστασίας προσωπικών δεδομένων

  5. Περιβάλλοντα multi-cloud

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των αναδυόμενων τεχνολογιών, το 82% των ερωτηθέντων οραματίζονται αυξημένη χρήση της Επαυξημένης Πραγματικότητας για να μάθουν πώς να εκτελούν ενέργειες ή να αντιμετωπίζουν ζητήματα, άμεσα. Το 85% προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις θα χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης και μοντέλα δεδομένων για την πρόβλεψη πιθανών διαταραχών, και το 78% προβλέπει ότι τεχνολογίες distributed ledgers - όπως το Blockchain - θα καταστήσουν την οικονομία συμβάσεων έργου (Gig economy) πιο δίκαιη (αποκόπτοντας τα ενδιάμεσα μέρη). Παρά τα ευρήματα αυτά, μόνο το 16 τοις εκατό σχεδιάζουν να επενδύσουν σε Εικονική / Επαυξημένη Πραγματικότητα, μόλις το 32% προτίθενται να επενδύσουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη και μόλις 15% σχεδιάζουν να επενδύσουν σε distributed ledgers τεχνολογίες στα επόμενα ένα έως τρία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου του 2020, η Dell Technologies συνεργάστηκε με την ανεξάρτητη εταιρεία μελετών Vanson Bourne, η οποία εξέτασε 4.300 επιχειρηματικούς ηγέτες από εταιρείες μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους σε 18 χώρες, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς που δείχνει την κατάσταση του μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. Η Vanson Bourne ταξινόμησε τις ψηφιακές επιχειρηματικές προσπάθειες των επιχειρήσεων, εξετάζοντας τη στρατηγική τους στον τομέα της πληροφορικής, τις πρωτοβουλίες μετασχηματισμού του ανθρώπινου δυναμικού και την αντιληπτή απόδοση σε σχέση με ένα βασικό σύνολο ψηφιακών επιχειρηματικών χαρακτηριστικών. Αυτή είναι η τρίτη έκδοση του Δείκτη Ψηφιακού Μετασχηματισμού (η εναρκτήρια μελέτη το 2016 ακολουθήθηκε από τον δεύτερο Δείκτη το 2018).

«Μας δόθηκε μια πρόγευση του μέλλοντος, και οι επιχειρήσεις που επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους τώρα, θα είναι έτοιμες για την επιτυχία στην εποχή των δεδομένων που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας», αναφέρει ο Michael Dell, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dell Technologies.

H μελέτη DT Index αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς που περιγράφει την κατάσταση του ψηφιακού μετασχηματισμού και τις επιδόσεις του σε όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνει 4.300 επιχειρηματικούς ηγέτες (από το επίπεδο C-suite μέχρι τα διευθυντικά στελέχη) σε εταιρείες μέσου ή μεγάλου μεγέθους σε 18 χώρες.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αν σου άρεσε κάνε