e-Κεραίες: Δείτε τις μετρήσεις ακτινοβολίας της περιοχής σας από το κινητό

e-Κεραίες: Δείτε τις μετρήσεις ακτινοβολίας της περιοχής σας από το κινητό

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 13:25 Δημιουργία 26/10/20, 13:07

Μια νέα εφαρμογή η οποία φέρνει στην οθόνη του κινητού μας αποτελέσματα χιλιάδων μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, είναι πλέον διαθέσιμη, μέσω της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Η ΕΕΑΕ, που έχει ως στόχο την αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών για τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας κεραιών, δημιούργησε την εύχρηστη εφαρμογή «e-κεραίες», που είναι δωρεάν διαθέσιμη για iOS και Android συσκευές.

Ενεργοποιώντας τη δυνατότητα εύρεσης τοποθεσίας στο κινητό, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση τις μετρήσεις των κεραιών του σημείου στο οποίο βρίσκεται. Επίσης, μπορεί να δει μετρήσεις και για άλλες περιοχές της επιλογής του, κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη ή συμπληρώνοντας στη φόρμα αναζήτησης την Περιφέρεια, την Περιφερειακή ενότητα και τον Δήμο ή τον ταχυδρομικό κωδικό της περιοχής που τον ενδιαφέρει.

Η εφαρμογή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΥΡΑ-Αξιολόγηση των δραστηριοτήτων σε εθνικό επίπεδο για την προστασία από τις ιοντίζουσες και τις μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες - Δράσεις ευαισθητοποίησης», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αν σου άρεσε κάνε