Έκρηξη smartphone προκαλεί εγκαύματα στην ευαίσθητη περιοχή χρήστη

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 18/09/17, 15:50

[ad_1]

Πλέον έχουμε συνηθίσει στην ιδέα πιθανής έκρηξης ενός smartphone λόγω κάποιας βλάβης. Το περιστατικό όμως που συνέβη πρόσφατα και αφορά έναν 48χρονο άνδρα από την Ινδία δεν οφείλεται σε κάποια ελλαττωματική συσκευή.


smartphone


Η συσκευή, του οποίου η μάρκα και το μοντέλο δεν αποκαλύφθηκε, εξερράγη αφού χτυπήθηκε από αστραπές ενώ βρισκόταν στην θήκη του ιδιοκτήτη του. Το smartphone πήρε φωτιά με αποτέλεσμα να προκαλέσει εγκαύματα στην ευαίσθητη περιοχή του.


H India Times αναφέρει ότι η μπαταρία του τηλεφώνου ήταν αυτή που προκάλεσε την έκρηξη σύμφωνα με τα απομεινάρια που βρέθηκαν στη τσέπη του άτυχου άνδρα.


« Έπεσα κάτω μετά την ξαφνική έκρηξη. Η αστραπή χτύπησε το κινητό μου που βρισκόταν στη τσέπη μου. Δεν μπορούσα να νιώσω το κάτω μέρος του σώματος μου.» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της συσκευής.


Οι γιατροί που ανέλαβαν τον άνδρα εξηγούν ότι η μπαταρία του τηλεφώνου έπιασε φωτιά μετά το χτύπημα της αστραπής προκαλώντας σοβαρά εγκαύματα που απαιτούν χρόνο αποκατάστασης.


«Έχει υποστεί τραυματισμούς στην ευαίσθητη περιοχή και στην κάτω κοιλιακή χώρα. Θα χρειαστεί σίγουρα λίγος καιρός για την ανάκαμψη του.» τόνισε ο γιατρός.


Είναι αυτονόητο ότι η μάρκα του τηλεφώνου δεν είχε καμία απολύτως σημασία καθώς ένα τέτοιου είδους περιστατικό θα επηρέαζε οποιαδήποτε συσκευή. Βέβαια θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες και να δούμε φωτογραφίες της συσκευής.


Να σημειώσουμε βέβαια ότι οι εκρήξεις των τηλεφώνων αποτελούν σύνηθες φαινόμενο λόγω της υπερθέρμανσης των μπαταριών τους το τελευταίο διάστημα. Δημοφιλέστερο παράδειγμα η Galaxy Note 7 σειρά που χρειάστηκε να αποσυρθεί από την εταιρεία λόγω του σκανδάλου που προκλήθηκε. Άλλες εταιρείες που το όνομα τους έχει εμπλακεί με τέτοιου είδους περιστατικά είναι η Apple και η Xiaomi.


The post Έκρηξη smartphone προκαλεί εγκαύματα στην ευαίσθητη περιοχή χρήστη appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε