Vevo Hacked: διέρρευσαν 3.1 TB αρχείων

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 18/09/17, 15:55

[ad_1]

Ναι η Vevo παραβιάστηκε: H ομάδα OurMine βρίσκεται στο προσκήνιο και πάλι. Αυτή τη φορά για την παραβίαση της δημοφιλούς υπηρεσίας βίντεο streaming Vevo.


Μετά από την παραβίαση λογαριασμών στα social media HBO, της ιστοσελίδας WikiLeaks, η περίφημη αυτοαποκαλούμενη ομάδα white hat hacker OurMine, κατάφερε να παραβιάσει τη Vevo και να διαρρεύσει γύρω στα 3,12 TB αρχεία.Vevo Hacked


Το Vevo είναι μια κοινή επιχείρηση συνεργασίας μεταξύ της Sony Music Entertainment, της Universal Music Group, του Abu Dhabi Media, της Warner Music Group και της μητρικής εταιρείας Alphabet Inc. της Google.


Η OurMine κατόρθωσε να αποκτήσει “ευαίσθητα” δεδομένα του Vevo, που συμπεριλαμβάνουν εσωτερικά έγγραφα, βίντεο και διαφημιστικό υλικό.


Στη συνέχεια, η ομάδα δημοσίευσε online τα κλεμμένα έγγραφα (περίπου 3,12 terabytes) της Vevo στον ιστότοπό της το βράδυ της Πέμπτης. Λίγο αργότερα η OurMine αφαίρεσε τα κλεμμένα αρχεία από τον ιστότοπό της κατόπιν αιτήματος της Vevo.


Αν και δεν είναι ξεκάθαρο τι ώθησε την ομάδα OurMine να πραγματοποιήσει το hack στη Vevο, στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι αρχικά προσπάθησε να ειδοποιήσει την Vevo για την παραβίαση, αλλά ένας από τους υπαλλήλους της εταιρείας απάντησε: “F *** off, δεν έχετε τίποτα.”


Έτσι οι hackers διέθεσαν δημόσια ότι δεδομένα απέκτησαν από το hack στην Vevο.


Σύμφωνα με το Variety, τα κλεμμένα αρχεία περιελάμβαναν σημειώσεις για περίπου 90 καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Britney Spears, Jennifer Lopez, Taylor Swift, Justin Bieber, Katy Perry, Madonna, Calvin Harris, Ariana Grande, και U2.


Η παράβαση αναφέρθηκε αρχικά από τον Dell Cameron της Gizmodo, ο οποίος δήλωσε ότι το περιεχόμενο που διέρρευσε ήταν “πολύ ήπιο”, και περιείχε “εβδομαδιαία μουσικά διαγράμματα, προ-προγραμματισμένο περιεχόμενο για τα social madia, και διάφορες λεπτομέρειες για τους καλλιτέχνες υπό τη διαχείριση των δισκογραφικών εταιρειών.”


Προς το παρόν δεν είναι σαφές για πόσο καιρό είχαν οι hackers πρόσβαση στο σύστημα της Vevο, και πώς κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στον διακομιστή τους.


Η Vevο επιβεβαίωσε την παραβίαση ασφαλείας, αναφέροντας ότι η εταιρεία “ήταν αποτέλεσμα απάτης ηλεκτρονικού ψαρέματος” μέσω του Linkedin.


Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι η παραβίαση δεν είχε επηρεάσει των συστημάτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Η OurMine είναι μια ομάδα από τη Σαουδική Αραβία που αυτοαποκαλείται white hat hackers. Οι “White Hat” προσπαθούν να διαφημίσουν τις ικανότητές τους για να πουλήσουν υπηρεσίες ασφαλείας…


The post Vevo Hacked: διέρρευσαν 3.1 TB αρχείων appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε