5 συμβουλές για μεγαλύτερη απόδοση του router στο σπίτι

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 18/09/17, 17:05

[ad_1]

Πώς θα ρυθμίσετε το router σας, ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό σήμα Internet


router


Η χρήση του Διαδικτύου έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής πολλών ατόμων. Σπάνια κάποιος δεν θα μπει έστω και για λίγο στο διαδίκτυο σε καθημερινή βάση, είτε για δουλειά είτε για ψυχαγωγικούς σκοπούς.


Επομένως είναι απαραίτητο κάθε σπίτι να έχει το δικό του WiFi. Επιπλέον ποιος δεν θα ήθελε να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση του δρομολογητή του, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του σπιτιού? Εγκαθιστώντας το router σας με το σωστό τρόπο, μπορείτε να πετύχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.


1 # Επενδύστε σε έναν καλό ασύρματο δρομολογητή


Το βασικότερο από όλα φυσικά, είναι να αγοράστε ένα αξιόπιστο και γρήγορο router. Κάντε έρευνα αγοράς και ενημερωθείτε από τους ειδικούς για τις επιλογές που έχετε. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να βρείτε τον δρομολογητή που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας, αλλά και στα οικονομικά σας.


2 # Βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια είναι συνδεδεμένα στις σωστές θύρες


Όταν αρχίσετε να συναρμολογείτε τον ασύρματο δρομολογητή σας, βεβαιωθείτε ότι πρώτα έχετε διαβάσει το εγχειρίδιο οδηγιών. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι όλα είναι συνδεδεμένα στη σωστή θέση. Μερικοί άνθρωποι αγοράζουν ξεχωριστό καλώδιο Ethernet πέραν των παρεχόμενων από τον κατασκευαστή.


3 # Τοποθετήστε το δρομολογητή σε καλή θέση


Εάν τοποθετήσετε το router σας στις γωνίες των δωματίων, ενδέχεται να μην έχετε τη βέλτιστη κάλυψη, ειδικά σε μεγάλα σπίτια. Το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε το router σας είναι στο κέντρο του σπιτιού, για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να καλύψει όλες τις περιοχές του, ίσως ακόμη και ορισμένα σημεία έξω από το σπίτι. Εάν το σπίτι σας είναι πολύ μεγάλο, τοποθετήστε τον ασύρματο δρομολογητή σε ένα κεντρικό δωμάτιο, όπως είναι το σαλόνι, στο οποίο οι περισσότεροι ένοικοι του σπιτιού περνούν αρκετό χρόνο μπαίνοντας στο internet. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε επίσης να προσθέσετε έναν επιπλέον δρομολογητή για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι περιοχές του σπιτιού σας μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.


4 # Ενεργοποίηση ασφάλειας κωδικού πρόσβασης


Εάν επιθυμείτε να προστατεύετε τη σύνδεση Wi-Fi σας και δεν θέλετε οι γείτονές σας να χρησιμοποιούν το δικό σας σήμα, τότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα κωδικό πρόσβασης, ο οποίος θα είναι αρκετά ισχυρός, για να μην μπορεί να σπάσει εύκολα. Η τοποθέτηση κωδικού είναι σημαντική όχι μόνο για να έχετε πιο γρήγορο internet, καθώς όσο περισσότεροι συνδέονται σε ένα router τόσο πιο αργή γίνεται η σύνδεση, αλλά κυρίως για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα.


5 # Αναβαθμίστε το firmware του δρομολογητή σας


Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής σας χρησιμοποιεί το πιο πρόσφατο firmware. Ακόμα κι αν μόλις τοn αγοράσατε, ποτέ δεν είστε σίγουροι πόσο καιρό το προϊόν βρίσκεται στο ράφι. Η ενημέρωση για το πιο πρόσφατο firmware μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχει ο δρομολογητής.


The post 5 συμβουλές για μεγαλύτερη απόδοση του router στο σπίτι appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε