Apple: Αγωγές από χώρες της ΕΕ για μπαταρίες και λογισμικό των iPhone 6

Apple: Αγωγές από χώρες της ΕΕ για μπαταρίες και λογισμικό των iPhone 6

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 15:36 Δημιουργία 02/12/20, 15:20

Αγωγές από σειρά χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αποζημιώσεις συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ λόγω παραπλανητικών διαβεβαιώσεων σχετικά με το χρόνο ζωής των παλαιότερων iPhone.

Ομάδα πέντε ευρωπαϊκών οργανώσεων καταναλωτών υπέβαλαν αγωγές σε Βέλγιο και Ισπανία, ενώ σκοπεύει να πράξει το ίδιο και σε Ιταλία - Πορτογαλία τις επόμενες εβδομάδες, σχετικά με συσκευές iPhone 6.

Οι αγωγές αποτελούν «καθρέφτη» ανάλογων που έχουν υποβληθεί στις ΗΠΑ, τόσο για τις μπαταρίες όσο και για αναβαθμίσεις λογισμικού, οι οποίες επιβράδυναν τη λειτουργία των συσκευών.

Η Apple συμφώνησε μέσα στον Νοέμβριο να πληρώσει 113 εκατ. δολάρια προκειμένου να «κλείσει» την υπόθεση με ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, ενώ καταναλωτές έχουν ζητήσει συμβιβασμό από αμερικανικό δικαστήριο, ο οποίος μπορεί να κοστίσει στην εταιρεία 500 εκατ. δολάρια.

«Οι καταναλωτές είναι εξαιρετικά ανήσυχοι από τη φθορά των προϊόντων σε πολύ μικρό χρόνο, με τα iPhone 6 να αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης», ανέφερε ο Els Bruggeman εκ μέρους της Euroconsumers. «Το γεγονός αυτό όχι μόνο προκαλεί ενόχληση και χρηματοοικονομική ζημία, αλλά είναι και εντελώς ανεύθυνο από περιβαλλοντική άποψη».

Η Apple, σε δήλωσή της, αναφέρει ότι ποτέ δεν θα έκανε οτιδήποτε το οποίο «θα μείωνε τον χρόνο ζωής οποιουδήποτε προϊόντος της ή που θα υποβάθμιζε την καταναλωτική εμπειρία μέσω των αναβαθμίσεων λογισμικού», όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Πηγή: Capital

Αν σου άρεσε κάνε