Αποσύρεται από τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας η LG

Αποσύρεται από τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας η LG

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 16:13 Δημιουργία 05/04/21, 16:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την πρόθεσή της να σταματήσει τη δραστηριότητά της στο πεδίο της κινητής τηλεφωνίας, λόγω ζημίας, ανακοίνωσε η νοτιοκορεάτικη LG, κάνοντάς την την πρώτη μεγάλη εταιρεία κινητών συσκευών που θα αποσυρθεί τελείως από τη συγκεκριμένη αγορά.

Ο τομέας της κινητής τηλεφωνίας, που αποτελεί τη μικρότερη σε κλίμακα δραστηριότητα της εταιρείας και συνεισφέρει περίπου 7% στα συνολικά έσοδα της, αναμένεται να έχει κλείσει έως τις 31 Ιουλίου και οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε άλλες δραστηριότητες και θυγατρικές της LG Electronics.

Σύμφωνα με το Reuters ωστόσο, θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών στους τωρινούς πελάτες της που είναι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων της, για ένα χρονικό διάστημα που θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.

Σήμερα το μερίδιο της LG στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων είναι περίπου 2%, ενώ σε μερικές αγορές όπως οι ΗΠΑ φθάνει το 10% και είναι τρίτη σε μερίδιο αγοράς. Το 2020 η εταιρεία πούλησε παγκοσμίως 23 εκατομμύρια κινητά, έναντι 256 εκατομμυρίων της πρώτης Samsung, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint. Η απόσυρση της LG θα ωφελήσει και τους άλλους ανταγωνιστές της, πέρα από την επίσης νοτιοκορεατική Samsung, δηλαδή τις κινεζικές εταιρείες (Xiaomi, Oppo, Vivo κ.α.), την αμερικανική Apple κ.α.

Η LG είχε αρχικά εισάγει διάφορες καινοτομίες στα κινητά τηλέφωνα και το 2013 ήταν τρίτη σε μερίδιο αγοράς παγκοσμίως πίσω από τη Samsung και την Apple, όμως σταδιακά υποχώρησε στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η μονάδα κινητής τηλεφωνίας της εμφανίζει ζημιές εδώ και σχεδόν έξι χρόνια, φθάνοντας περίπου τα 4,5 δισ. δολάρια συνολικά σε αυτή την περίοδο. Η διακοπή των δραστηριοτήτων στην κινητή θα επιτρέψει στην εταιρεία να στρέψει την προσοχή της σε άλλες περιοχές με περισσότερες προοπτικές ανάπτυξης, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, τα «έξυπνα» σπίτια, οι διασυνδεμένες συσκευές κ.α.

Ενώ και άλλα γνωστά ονόματα της κινητής τηλεφωνίας, όπως οι Nokia, HTC και Blackberry, γνώρισαν μεγαλύτερες δόξες στο παρελθόν, υπάρχουν ακόμη στην αγορά.

Αν σου άρεσε κάνε