Το Continuum της Microsoft αντιγράφεται από άλλη εταιρεία!

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 02/10/17, 20:47

[ad_1]

Continuum: Μπορεί η Microsoft να μην εισήγαγε την ιδέα μετατροπής ενός τηλεφώνου σε PC με την βοήθεια εξωτερικών οθονών αλλά σίγουρα κατάφερε να κάνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα αυτή την δυνατότητα τόσο για τους καταναλωτές όσο και τις υπόλοιπες κατασκευαστικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Continuum


Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το Atrix της Motorola που κυκλοφόρησε το 2011 και το Lumia 950 και το 950 XL που κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2015 με σύστημα Continuum, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στο τηλέφωνο να μετατρέπεται σε PC όταν συνδέεται σε μια μεγαλύτερη οθόνη ή προβολέα. Τώρα λοιπόν, το ίδια σύστημα γίνεται ακόμα πιο διαδεδομένο μεταξύ των Android συσκευών εφόσον η Samsung πρόκειται να το ενσωματώσει ως DeX στην S8 smartphone σειρά.


Φήμες υποστηρίζουν ότι και η Huawei εξετάζει την ενσωμάτωση παρόμοιας λειτουργικότητας στο επερχόμενο smartphone της, Mate 10. Η εταιρεία επιθυμεί να εισάγει μια παρόμοια τεχνολογία με το Continuum η οποία θα συνεργάζεται με την πλειοψηφία των docks, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα ξεκινήσει κάποιο δικό της dock.


Η έκθεση αποκαλύπτει ότι το σύστημα της Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει DisplayPort για να συνδεθεί σε ένα dock και σε μεγαλύτερες οθόνες, γεγονός που πιθανότατα να δημιουργούσε προβλήματα δεδομένου ότι το HDMI είναι αυτή τη στιγμή ο πιο διαδεδομένος σύνδεσμος για τέτοιες λειτουργίες.


Αν και δεν υπάρχουν παραπάνω λεπτομέρειες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες, δεδομένης και της επικείμενης παρουσίασης του Mate 10.


Στην περίπτωση του Continuum, τα τηλέφωνα Windows απαιτούν μια ειδική βάση που επιτρέπει τη σύνδεση συσκευών σε μεγαλύτερες οθόνες, με το λειτουργικό σύστημα Windows 10 Mobile να προσαρμόζεται στη νέα ανάλυση και να επιτρέπει την εργασία με ποντίκι και πληκτρολόγιο – το οποίο μπορεί επίσης να συνδεθεί χάρη στις θύρες USB που είναι διαθέσιμες στην ίδια βάση. Δυστυχώς όμως, φαίνεται ότι πλέον η Microsoft έχει εγκαταλείψει την ιδέα ενός τηλεφώνου που μπορεί να μετατραπεί σε PC.


The post Το Continuum της Microsoft αντιγράφεται από άλλη εταιρεία! appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε