Μικρό ποσοστό των Mac, τρέχουν μη ασφαλές firmware

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 03/10/17, 18:01

[ad_1]

Εάν διαθέτετε ένα Mac και δεν το έχετε αναβαθμίσει στο νέο λειτουργικό σύστημα High Sierra OS, το σύστημά σας μπορεί να είναι ευάλωτο σε απειλές όπως το Thunderstrike, μια επίθεση κακόβουλου λογισμικού που εισέρχεται μέσω της θύρας Thunderbolt του υπολογιστή σας.


firmware


Η εταιρεία ανέλυσε 73.324 υπολογιστές Mac και διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, το 4,2% δεν εκτελούσε το κατάλληλο firmware , αφήνοντας τα συστήματα ευάλωτα στις διαδικτυακές επιθέσεις. Ευτυχώς για τους καταναλωτές, τα τρωτά σημεία δεν θεωρείται ότι είναι τόσο επικίνδυνα για τους οικιακούς χρήστες σύμφωνα με μια δημοσίευση – αλλά θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι ο υπολογιστής σας τρέχει το σωστό firmware.


Παρόλο που η Apple κυκλοφόρησε ενημερώσεις ασφαλείας για την προστασία από επιθέσεις Thunderstrike, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, για κάποιο λόγο, οι κρίσιμες ενημερώσεις δεν εφαρμόστηκαν σε όλες τις περιπτώσεις.


Στις πιο ακραίες περιπτώσεις, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 43% των συστημάτων για ένα συγκεκριμένο μοντέλο, το iMac 21.5 ιντσών από τα τέλη του 2015, έτρεχε λάθος firmware. Η εταιρεία αποκάλεσε το μέγεθος της απόκλισης μεταξύ των εκδόσεων του firmware που περίμεναν να βρουν και εκείνων που βρήκαν «εκπληκτική», καθώς η τελευταία έκδοση θα έπρεπε να εγκατασταθεί αυτόματα με άλλες ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος.


Η Duo ελευθερώνει τώρα εργαλεία ασφαλείας για να βοηθήσει τους χρήστες να ελέγξουν εάν εκτελούν μια έκδοση του firmware με οποιαδήποτε γνωστά τρωτά σημεία. Η εταιρία συνιστά την ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση του Apple’s MacOS. Η Apple είπε σε μια δήλωση προς την Ars Technica ότι η τελευταία της έκδοση, η MacOS High Sierra, επικυρώνει αυτόματα το λογισμικό Mac σε εβδομαδιαία βάση – οπότε αν ανησυχείτε για τα τρωτά σημεία, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το νέο λειτουργικό σύστημα το συντομότερο δυνατόν.


Για τους χρήστες με παλαιότερους υπολογιστές που δεν μπορούν να ενημερωθούν, ωστόσο, η Duo συνιστά να σκεφτείτε να αγοράσετε κάποιο καινούριο. Όπως κάθε άλλο σύστημα, ωστόσο, ακόμη και η High Sierra έχει τα δικές τις αδυναμίες. Ένας ερευνητής ανακάλυψε ήδη έναν τρόπο να κλέψει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών στο νέο λειτουργικό σύστημα και πιθανόν να εμφανιστούν και άλλοι στο μέλλον. Συνεπώς, διατηρείτε το λογισμικό σας ενημερωμένο στις πιο πρόσφατες εκδόσεις, εάν θέλετε να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας.


The post Μικρό ποσοστό των Mac, τρέχουν μη ασφαλές firmware appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε