Τα Windows 7 οδεύουν στην κορυφή και η Microsoft ανησυχεί

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 03/10/17, 18:20

[ad_1]

H αποχώρηση των χρηστών από τα Windows 7 είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Microsoft αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι το λειτουργικό σύστημα θα σταματήσει να δέχεται υποστήριξη τον Ιανουάριο του 2020. Τα στατιστικά στοιχεία όμως δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε έτσι ακριβώς όπως θέλει ο κολοσσός σε αυτό το τομέα.Windows 7


Τα Windows 7 έχουν ανακτήσει μεγάλο ποσοστό του μεριδίου αγοράς, και το χειρότερο απ’ όλα, τα Windows 10 μειώθηκαν σημαντικά! Αυτή η έκβαση των πραγμάτων δεν ευνοεί καθόλου την Microsoft η οποία περίμενε όλο και περισσότεροι χρήστες να αναβάθμιζαν στο τελευταίο λειτουργικό της σύστημα.


Τα τελευταία στοιχεία της Valve για τον μήνα Σεπτέμβριο δείχνουν ότι ενώ τα Windows 10 εξακολουθούν να είναι η κορυφαία επιλογή των παικτών Steam με ποσοστό 45,37%, κατέγραψαν πτώση του ύψους 4,66%.


Ταυτόχρονα, τα Windows 7 κατάφεραν να ανακάμψουν με πολύ εκπληκτικό τρόπο φθάνοντας στο 41,01%, τουλάχιστον 6% υψηλότερα σε σχέση με τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα. Αν διατηρηθεί η ίδια τάση και τον επόμενο μήνα τόσο για τα Windows 7 όσο και για τα Windows 10 τότε πολύ πιθανόν η πρώτη θέση να ανήκει στα Windows 7.


Στην Τρίτη θέση έχουμε τα Windows 8.1 61-bit τα οποία τρέχουν στο 5,23% των συστημάτων Steam, ακολουθεί η έκδοση 32-bit των Windows 7, η οποία παραμένει δημοφιλής στο 2,98% των χρηστών.


Αναφορικά με τα λειτουργικά συστήματα που δεν λειτουργούν με Windows και χρησιμοποιούνται για την αναπαραγωγή παιχνιδιών στον Steam, το macOS της Apple είναι η δεύτερη επιλογή με μερίδιο 2,74%, σημειώνοντας πτώση 0,29% από τον προηγούμενο μήνα.


Το Linux από την άλλη παραμένει η τρίτη επιλογή με ποσοστό 0,60%.


The post Τα Windows 7 οδεύουν στην κορυφή και η Microsoft ανησυχεί appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε