Αυτό το κάλυμμα καθίσματος για το αυτοκίνητο ανιχνεύει τον ιδρώτα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 03/10/17, 20:14

[ad_1]

Σε ένα περίεργο πείραμα εσωτερικού σχεδιασμού, η Nissan κάλυψε τα καθίσματα και το τιμόνι σε ένα σπορ αυτοκίνητο Nissan Juke, με ένα υλικό που αλλάζει χρώμα όταν ανιχνεύει ιδρώτα.


αυτοκίνητο


Αυτό μπορεί να φαίνεται κάπως περίεργο και ίσως λίγο αηδιαστικό. Αλλά όχι για τη Nissan. Η ιαπωνική εταιρεία αυτοκινήτων συνεργάστηκε με την Droog Design για την ανάπτυξη του “ευαίσθητου στον ιδρώτα” υφάσματος, που ονομάζεται SOAK, για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον κίνδυνο οδήγησης ενώ είστε αφυδατωμένοι.


Αυτό θα μπορούσε να είναι μία σχετικά φτηνή κίνηση μάρκετινγκ, αλλά η Nissan αναφέρει ότι μια μελέτη του 2015, την οποία ανέλαβε το Πανεπιστήμιο Loughborough, ισχυρίζεται ότι ακόμη και η ήπιας μορφής αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα λάθη, όταν οδηγούμε για πολλές ώρες σε ένα μονότονο δρόμο.


Όλοι έχουμε βρεθεί σε βαρετές πορείες και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να προκαλέσουν κόπωση όταν είμαστε στο δρόμο – κάτι που είναι ασφαλώς επικίνδυνο – αλλά το να παραμένουμε ενυδατωμένοι όσο οδηγούμε είναι μάλλον μια σοφή απόφαση.


Η Nissan δεν σχεδιάζει ακόμα να προσφέρει το υλικό SOAK στα οχήματά της. Αλλά αν το υλικό γίνει ποτέ μια επιλογή, το ύφασμα γίνεται μπλε όταν είστε ενυδατωμένο, ενώ μετατρέπεται σε ζωηρό κίτρινο όταν είστε αφυδατωμένοι.


Ο αρχικός πρωτοπόρος της SOAK, σχεδιαστής Paulien Routs, αρχικά δεν σκόπευε να χρησιμοποιήσει το υλικό ανίχνευσης του ιδρώτα σε κάποιο αυτοκίνητο.


«Εγώ αρχικά δημιούργησα το SOAK για να χρησιμοποιηθεί στα ρούχα για άθληση, αλλά όταν η Nissan με πλησίασε με σχέδια για την εφαρμογή της τεχνολογίας σε ένα Juke για να επιδείξει την τεχνολογία ως κόνσεπτ στην καμπάνια τους με όνομα ” πιείτε (νερό) και οδηγείστε “, θεώρησα ότι ήταν φανταστική ιδέα», δήλωσε ο Routs στο Dexigner.


Οπότε το ηθικό δίδαγμα της όλης υπόθεσης είναι να μένετε πάντα ενυδατωμένοι, ειδικά όταν οδηγείτε και κινδυνεύει τόσο η σωματική σας δραστηριότητα όσο κι αυτή των γύρω σας.


The post Αυτό το κάλυμμα καθίσματος για το αυτοκίνητο ανιχνεύει τον ιδρώτα appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε