Facial recognition: Μετά το iPhone X έρχεται και στα Android;

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 03/10/17, 20:52

[ad_1]

Facial recognition: Η Apple έχει εγκαταλείψει επίσημα την ιδέα του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο επετειακό iPhone X εφόσον ποντάρει πλέον στο σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Απ’ ότι φαίνεται όμως αυτή την τακτική δεν πρόκειται να την υιοθετήσουν και οι υπόλοιπες κατασκευαστικές εταιρείες.Facial recognition


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα μάλιστα, το 70% των επερχόμενων smartphones θα διαθέτουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Λογικό θα λέγαμε, δεδομένου ότι οι αισθητήρες πλέον αποτελούν μια πολύ οικονομική τεχνολογία παρόλο που αρχικά αποτελούσαν πολυτέλεια των smartphones υψηλής τεχνολογίας.


Φυσικά, η Apple αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές που προσφέρουν συσκευές με αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων έχοντας το 11% της αγοράς. Κυριαρχεί η Samsung με 12%.


Επειδή λοιπόν οι αισθητήρες έχουν αρχίσει να αποτελούν μια τυπική τεχνολογία αναγνώρισης, πολλές κατασκευαστικές αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους που θα τραβήξουν την προσοχή του κοινού.


Facial recognition


Apple και Samsung έχουν ήδη εγκαταστήσει το συγκεκριμένο σύστημα στις κορυφαίες συσκευές τους και πολλοί πιθανόν να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες κατασκευαστικές μέσα στα επόμενα χρόνια, δεδομένης και της τάσης να αφαιρούνται τα πλαίσια από τις συσκευές αφήνοντας μόνο μια περιμετρική οθόνη.


Οι Android συσκευές έχουν το πλεονέκτημα να διαθέτουν έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος αλλά είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι να υιοθετηθεί και η εναλλακτική τεχνολογία ασφάλειας.


Η Apple όμως είναι η μόνη εταιρεία που θέλει έναν κόσμο χωρίς αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων και πολύ σύντομα τα iPhones θα εγκαταλείψουν τελείως της ιδέα του Touch ID. Μένει να δούμε αν το σύστημα αναγνώρισης προσώπου του iPhone X θα κερδίσει το στοίχημα. Μέχρι τότε οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ότι πιο ασφαλές για τα Android smartphones.


The post Facial recognition: Μετά το iPhone X έρχεται και στα Android; appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε