Η Yahoo προειδοποιεί: ποτέ μην επαναχρησιμοποιείτε παλιούς κωδικούς

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 04/10/17, 16:30

[ad_1]

Πολλές φορές, το να επαναχρησιμοποιούμε παλιούς κωδικούς είναι μία εύκολη και βολική λύση, είναι όμως ασφαλείς?


κωδικούς


Σύμφωνα με τη Yahoo, καθόλου. Αυτό αποδεικνύει και η τεράστια διαρροή προσωπικών πληροφοριών που συνέβη το 2013, όπου 3 δισεκατομμύρια κωδικοί της παραβιάστηκαν.


Όλοι έχουμε κάποιο λογαριασμό στο internet, πολλοί ίσως και 2 ή και παραπάνω. Και κάπου, υπάρχει μια βάση δεδομένων με όλα τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης.


Αυτό σημαίνει ότι ένας χάκερ μπορεί να χακάρει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένα ζεύγος κωδικών πρόσβασης και να τα εκτελέσει σε όλες τις δημοφιλείς τοποθεσίες στο διαδίκτυο. Facebook. Google. Ebay. Αmazon. PayPal.


Χρησιμοποιήσατε έναν παλιό κωδικό πρόσβασης όταν δημιουργήσατε έναν λογαριασμό σε οποιονδήποτε από αυτούς τους ιστότοπους; Πιστεύατε ότι οι χάκερ δεν θα σας στοχεύσουν; Οι κακόβουλοι χάκερ, εκτός από μερικές πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν ενδιαφέρονται ποιοι είστε. Χρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης και τους δοκιμάζουν ενάντια σε εκατοντάδες τοποθεσίες. Εάν ένας παλιός κωδικός πρόσβασης λειτουργεί, τότε έχουν κάτι πολύτιμο στα χέρια τους.


Εάν λοιπόν είχατε ένα λογαριασμό Yahoo το 2013 (ή το 2012 ή όποτε) και εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον παλιό κωδικό πρόσβασης, βάζετε τον εαυτό σας σε σοβαρό κίνδυνο. Θα μπορούσατε να χάσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, τη φήμη σας ή ακόμα και τα χρήματά σας.


Και δεν είναι μόνο η Yahoo. Βασικά, κάθε μεγάλη υπηρεσία ή εταιρεία βίωσε κάποιο είδος παραβίασης της ασφάλειας στην ιστορία της. Αυτό συνέβη και με το MySpace. Συνέβη στο Equifax. Όπως και στη Verizon. Και οι τεράστιες αδυναμίες ασφαλείας, όπως το Heartbleed, έδειξαν ουσιαστικά κάθε τοποθεσία στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των Google και του Facebook. Νομίζεις ότι είσαι ασφαλής; Κανείς δεν είναι!


Ωστόσο υπάρχουν λύσεις. Έχουμε κάποιες καλές συμβουλές για να παραμείνουμε ασφαλείς online αλλά με λίγα λόγια, να τι πρέπει να κάνετε: Μην επαναχρησιμοποιήσετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλούς ιστότοπους. Χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων όποτε είναι δυνατόν.


Τίποτα δεν μπορεί να σας προστατεύσει πλήρως. Ένας διαδικτυακός τόπος που χρησιμοποιείτε μπορεί να χτυπηθεί και τα προσωπικά σας δεδομένα μπορεί να κλαπούν και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό. Αλλά μπορείτε τουλάχιστον να βεβαιωθείτε ότι οι ίδιοι άνθρωποι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για να συνδεθούν σε όλους τους άλλους ιστότοπούς σας.


Την επόμενη φορά που θα πρέπει να σκεφτείτε έναν νέο κωδικό πρόσβασης και πραγματικά δεν θέλετε, ξανασκεφτείτε το. Εγκαταστήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Ακολουθείστε τα βήματα. Δημιουργήστε έναν νέο, ασφαλή κωδικό πρόσβασης.



The post Η Yahoo προειδοποιεί: ποτέ μην επαναχρησιμοποιείτε παλιούς κωδικούς appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε