Pixelbook: Η απάντηση της Google στο Surface της Microsoft

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 05/10/17, 19:38

[ad_1]

Έκτος από τα Pixel 2 smartphones, η Google παρουσίασε και το νέο Pixelbook που θα αποτελέσει τον ανταγωνιστή των Microsoft Surface και Apple MacBook.


Pixelbook


Το Google Pixelbook χρησιμοποιεί σχεδιαστικά στοιχεία του Pixel τηλεφώνου. Διαθέτει γυαλί στο καπάκι για να ενισχύεται το ασύρματο σήμα. Η οθόνη Quad HD 12,3 ιντσών προσφέρει εκπληκτική ποιότητα και διαθέτει πυκνότητα pixel 235 pixel ανά ίντσα.


Εφόσον η Google επιθυμεί το νέο της Pixelbook να είναι άξιος αντίπαλος του Microsoft Surface, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η 2-in-1 λειτουργία, που σημαίνει ότι η συσκευή δεν είναι μόνο φορητός υπολογιστής αλλά και tablet με υποστήριξη αφής.


Για να αυξηθεί η παραγωγικότητα, η Google επιλέγει να λανσάρει ένα νέο Pixel Pen το οποίο φυσικά είναι αντίστοιχο των Surface Pen και Apple Pencil. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το δικό της pen είναι το καλύτερο στην αγορά με 10ms αφάνεια, παρέχοντας ένα από τους καλύτερους χρόνους απόκρισης της αγοράς. Πωλείται επίσης και ξεχωριστά για 99 δολάρια.


Θα τροφοδοτείται από έναν Intel Core i5 επεξεργαστή σε συνδυασμό με 8GB μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο 128GB. Η συσκευή διαθέτει 2 διαφορετικές θύρες USB-C για φόρτιση η μια εκ των οποίων υποστηρίζει και τον φορτιστή του Pixel smartphone.


H νέα συσκευή θα προσφέρει και λειτουργία γρήγορης φόρτισης που σημαίνει ότι μέσα σε 15 λεπτά η μπαταρία θα λαμβάνει 2 ώρες διάρκεια ζωής.


Όσον αφορά τις ρυθμίσεις υλικού, η Google θα προσφέρει αποθήκευση SSD 512GB και μνήμη RAM 16GB.


Το Pixelbook είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία αλλά οι αποστολές θα ξεκινήσουν στις 31 Οκτωβρίου.


Μένει να δούμε πως το νέο Chromebook θα ανταγωνιστεί τα Surface και MacBook…


The post Pixelbook: Η απάντηση της Google στο Surface της Microsoft appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε