Twitter: «Εκστρατεία» εναντίον των ψεύτικων λογαριασμών

Twitter: «Εκστρατεία» εναντίον των ψεύτικων λογαριασμών

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 15:30 Δημιουργία 10/07/18, 15:25

Σε μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία με στόχο τους ψεύτικους (fake) λογαριασμούς φαίνεται να επιδίδεται το Twitter, σύμφωνα με τη Washington Post: Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, τον Μάιο και τον Ιούνιο έκλεισαν πάνω από 70 εκατομμύρια accounts, με το Twitter να συνεχίζει σε ίδιους ρυθμούς και τον Ιούλιο.

Όπως αναφέρει η Washington Post, οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν σε κλείσιμο ενός εκατομμυρίου λογαριασμών την ημέρα τους τελευταίους μήνες, σε μια προσπάθεια η οποία φαίνεται να έχει σκοπό τη μείωση της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τα μπλοκαρίσματα λογαριασμών, καθώς και ότι έχουν τουλάχιστον διπλασιαστεί από τον Οκτώβριο, μήνα κατά τον οποίο το Twitter είχε αναγκαστεί να παραδεχτεί, εν μέσω πιέσεων, πως ρωσικές υπηρεσίες είχαν χρησιμοποιήσει ψεύτικα accounts για να παρέμβουν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Η «εκστρατεία» αυτή ενδεχομένως να προκαλέσει σημαντική πτώση του αριθμού των μηνιαία ενεργών χρηστών, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η εφημερίδα- αν και η ίδια η εταιρεία αρνήθηκε να προβεί σε σχετικά σχόλια. Πολλοί από αυτούς τους λογαριασμούς πάντως θεωρείται πως χρησιμοποιούνται από «trolls» ή ελέγχονται από bots, που λειτουργούν με κακόβουλους σκοπούς.

Όπως αναφέρει το BBC, εκπρόσωπος του Twitter είπε πως το ρεπορτάζ της Washington Post δεν έλεγε «κάτι καινούριο» και πρόσθεσε ότι τα μπλοκαρίσματα λογαριασμών εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας για «βελτίωση της υγείας του δημοσίου διαλόγου στο Twitter».

Αν σου άρεσε κάνε