Χάκαραν δεδομένα 29 εκατ. χρηστών του Facebook

Χάκαραν δεδομένα 29 εκατ. χρηστών του Facebook

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 20:43 Δημιουργία 12/10/18, 19:51

TAGS

Πρόσβαση στα δεδομένα 29 εκατ. χρηστών του Facebook απέκτησαν χάκερς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του social media την Παρασκευή.

Το Facebook ανακοίνωσε πως δεν εντόπισε την κλοπή πολύ προσωπικών μηνυμάτων ή οικονομικών δεδομένων, ενώ δεν διαπίστωσε να έχει γίνει χρήση των κωδικών του Facebook για την είσοδο σε άλλες ιστοσελίδες.

Aντίθετα στα στοιχεία που υπεκλάπησαν περιλαμβάνονται ημερομηνίες γέννησης, στοιχεία εργοδοτών, εκπαίδευσης και λίστες φίλων. Τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν κάποιον να εμφανιστεί ως εργοδότης ή φίλος.

«Συνεργαζόμαστε με το FBI, το οποίο διενεργεί έρευνα και μας ζήτησε να μη συζητήσουμε ποιος μπορεί να είναι πίσω από αυτήν την επίθεση» ανέφερε το Facebook σε blog post.

Το Facebook διευκρίνισε πως η εταιρεία θα ενημερώσει τους χρήστες που επηρεάστηκαν και θα τους προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το ποια από τα προσωπικά τους στοιχεία υπεκλάπησαν

Υπενθυμίζεται πως το Facebook είχε δεχτεί παραβίαση και τον Σεπτέμβριο, όταν ένας χάκερ απέκτησε πρόσβαση σε σχεδόν 50 εκατ. λογαριασμούς χρηστών εκμεταλλευόμενος μια αδυναμία στα συστήματα του κοινωνικού δικτύου.

Στελέχη του Facebook σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι συνεργάζονται με το FBI το οποίο διερευνά τα περιστατικά, ενώ άφησαν να εννοηθεί πως μπορεί να πρόκειται για τη συνέχεια της πρώτης παραβίασης.

Αν σου άρεσε κάνε